Heroine
 
Titel: Heroine
Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Antal sidor: 359 (Inbunden)
ISBN: 97891 8834 5707
Publiceringsår: 2017
Serie: Herkulesserien #4
Originaltitel: -
Första mening: "Dimman har lagt sig som en betongmur mellan Javad Jafadi och världen runt honom."

Handling: I Stallhagen, en fiktiv förort till Stockholm, har tungt kriminella gäng sitt säte. Den enda svenska myndighet som finns kvar är i form av Helene Svensson, även kallad Heroine, som slåss för de svaga och utsatta i området. När en polisbil sprängs i luften på torget sätter polisen stopp för alla utryckningar. Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd. Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.

Omdöme: Här vet jag faktiskt inte riktigt vad som hände, vad är det för mellanbok? Boken utspelar sig bara några dagar efter den förra boken så ingenting har ju egentligen hunnit hända samtidigt som allt utspelar sig under drygt 24 timmar vilket gör att ingenting hinner hända rent privat för Zack eller någon annan utan det är bara fokus på det här fallet som Zack har 24 timmar på sig att lösa. Jag säger inte att det inte händer något, för det händer saker hela tiden och det är minst sagt både våldsamt och tidspressat men det blir så väldigt enkelspårigt. Den här gången är det bara fokus på Zack och det som sker här och nu. Vi får inga svar kring frågor som har ställts i tidigare böcker vilket gör att det känns som att författarna bara försöker mjölka ur mer ur serien än vad det var tänkt från början. 

Det är mer våld i den här boken än i de tidigare och huvudpersonen Zack blir någon slags supermänniska som klarar av hur många motståndare som helst utan att själv knappt få en skråma. Sådant har jag lite svårt för. Jag har också fortfarande lite svårt att köpa hur det svenska polisväsendet kan tolerera någon som Zack, trots att han håller sig drogfri, för Så bra mordutredare är han ju inte ens? Nu är frågan om jag ska pausa serien om Zack lite, jag känner att jag nog behöver det. Eller om jag bara ska köra på och komma ifatt någon gång? 


Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft & Markus Lutteman:
Zack (Herkulesserien #1)
Leon (Herkulesserien #2)
Bambi (Herkulesserien #3)

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft:
Midvinterblod (Malin Fors #1)
Sommardöden (Malin Fors #2)
Höstoffer (Malin Fors #3)
Vårlik (Malin Fors #4)
Den femte årstiden (Malin Fors #5)
Vattenänglar (Malin Fors #6)
Vindsjälar (Malin Fors #7)
Jordstorm (Malin Fors #8)
Eldjägarna (Malin Fors #9)
Djävulsdoften (Malin Fors #10)
Himmelskriket (Malin Fors #11)


#1 - Monika

Det var den här jag också hade lite svårt för. Eller den liknade inte riktigt de andra. Nästa del tog andan ur mig... ;)

Svar: Okej, då ska jag fortsätta serien med andra ord! Reserverar nästa del på biblioteket nu genast tack vare dig ;)
Carolina Edvinsson