Top Ten Tuesday - Ämnen eller ord som säljer
 
 
Tisdag och Valborg men framförallt dags för Top Ten Tuesday som den här veckan handlar om Top Ten Words/Topics That Instantly Make Me Buy/Pick Up A Book och min lista ser väl inte sådär jättefrisk ut men vad är egentligen normalt? Okej, nej kanske inte detta.. Listan saknar som vanligt en inbördes ordning och det är blandat med både ord och ämnen som tilltalar mig.
 
1. Seriemördare
 
2. Psykologisk thriller
 
3. "Bästsäljare"
 
4. Död/Döden/Dödar Mord/Mördare/Mörda
 
5. Tonårsångest
 
6. Olycklig kärlek
 
7. Dystopi
 
8. Ord som börjar med psyk-
 
9. Ensam
 
10. Titlar med koppling till musiktexter
 
 
Månadsutvärdering - April
 
Böcker som lästes i April:
Kristina Ohlsson - Davidsstjärnor
David Levithan - Jag, En
Maggie Stiefvater - Kretsen
Tahereh Mafi - Rädda mig inte!
Andreas Roman - Doktor Joseph
Maria Sveland - Hatet
 
Varav egna: 6
Varav lånade: 3
 
Antal sidor: 2731
 
Bästa bok: Liten parlör för älskande
Sämsta bok: Hatet (tyvärr)
 
Antal köpta böcker: 6
 
Kommentar: Det kändes inte som om jag hade hunnit med att läsa så pass många böcker som det faktiskt blev. Jag har dessutom lyckats pricka in många bra böcker den här månaden, även om Hatet blev lite av en besvikelse. Två böcker av samma författare dessutom, i form av David Levithan, är mycket ovanligt. En utav dem håller jag dessutom i toppen av min lista. Det var kul att åter stifta bekantskap med Harry Potter, det var väldigt länge sedan sist och förmodligen den första boken som jag läser om. Dock på ett annat språk den här gången. Vet inte om jag ska fortsätta att läsa om dem på engelska eller om jag ska byta till svenska, de svenska står ju ändå i hyllan så det är ju både smidigare men framförallt billigare.
 
Månadens utmaning: Nu ska jag vara helt ärlig och säga att jag totalt glömde bort månadens utmaning, fast det löste sig okej ändå. Utmaningen var ju att bara läsa böcker från den egna bokhyllan, förutom sådana böcker som jag redan stod i kö för på biblioteket. Det enda "misstaget" blev Kurt Cobain finns inte mer och det visade sig ju vara en väldigt bra chansning så det är förlåtligt.
 
 
Månadens utmaning - Maj
 
Månadens utmaning - Endast läsa böcker som ingår i en serie
 
Ja, som ovanstående mening antyder så kommer månadens utmaning bli att endast läsa böcker som ingår i en serie. Allra helst uppföljare på böcker och då inte nya serier men en sådan begränsning kan jag ju såklart inte sätta ;) Anledningen är att jag har så oerhört många påbörjade serier och väldigt få avslutade, så jag hoppas att i alla fall kunna komma ikapp med några och helst röja undan åtminstone en. Vi får helt enkelt se hur det går..