Månadsutvärdering - Februari
 
 
Böcker som lästes i februari:
Rainbow Rowell - Eleanor & Park
John Green - Pappersstäder
Sofia Nordin - Spring så fort du kan
Sophie Kinsella - Bröllopsnatten
Susan Hill - Kvinnan i svart
Jan-Philipp Sendker - Konsten att höra hjärtslag
Vilja-Tuulia Huotarinen - Ljus Lus Ljus
Ashley Edward Miller & Zack Stentz - I huvudet på Colin Fischer
 
Varav lånade: 8
Varav egna: 2
 
Antal sidor: 2 443
 
Bästa boken: Männen med rosa triangel
Sämsta boken: Bröllopsnatten
 
Antal köpta: 17
 
Kommentar: Den här månaden är ju ett par dagar kortare än de andra och därför får jag väl också vara nöjd med antalet, även om jag tycker att det har blivit relativt lite läst och då särskilt sett till antalet sidor. Jag har dock läst en hel del kurslitteratur istället och jag får nog faktiskt ta och skylla ifrån mig på det. Litteraturvetenskap innebär en hel del läsning! Eftersom jag inte går på föreläsningar i skolan heller så innebär det att jag måste självstudera i böckerna istället, så ja jag tycker ändå att jag har en ganska bra ursäkt. Det blev hela två böcker om andra världskriget dessutom, inte alls planerat utan ödets nyck. Antal köpta böcker steg från 0 förra månaden till 17 den här månaden och förklaringen ligger i en Harry Potter-box och ett secondhandbesök. 
 
Månadens utmaning: Under februari tänkte jag att jag skulle försöka pricka in en fullträff i form av en bok, alltså en bok som av mig får högsta betyg. Jag lyckades tyvärr inte. Jag hade ändå flera goda chanser då jag hoppades mycket på både Ljus Ljus Ljus, I huvudet på Colin Fischer, Eleanor & Park och Pappersstäder men tyvärr tycker jag inte att de når upp till den nivån så att de kan kvala in på min absoluta topplista. Jag har läst mycket bra den här månaden men inget som kvalar upp till elit. 
 
Filmer som recenserades i februari:
 
Fredagens fråga - Reainköp
 
Som ni alla är medvetna om så startade ju bokrean den här veckan och jag har faktiskt både köpt på Internet och i en fysisk affär, böckerna ovan kommer närmare bestämt från ICA. Jag skulle gå in och köpa tomat, äpplen och smör men kom även ut med dessa. Så kan det gå! Min sambo undrade vad jag gjorde i affären egentligen eftersom det tog så lång tid, men jag var ju tvungen att kolla in bokrean och inte bara dessa böcker utan hela utbudet. Herregud, ibland förstår han mig inte ;)
 
Jag har faktiskt även handlat på Internet också men jag har inte hämtat paketet ännu.. 
Ett axplock från sommarens utgivning.
 
Här är en liten förhandsvisning om vad sommarens utgivning har att erbjuda. Neil Gaimal - Oceanen vid vägens slut, jag har inte läst något av författaren tidigare men den här boken gjorde mig nyfiken. Suzanne Collins - Gregor, krigarens död är ännu en del i serien om Underjord som fortsätts att översättas till svenska. Sedan har vi såklart Tahereh Mafi - Sätt mig i brand! som är den efterlängtade avslutande delen i dystoin om Juliette som inte kan röra utan att döda. Sedan har jag snokat runt lite och tagit reda på att Jens Lapidius kommer ut med en ny serie i juni, som verkar bli något liknande som Snabba cash? Fredrik Olsson ger ut en bok som sålts till 25 länder redan innan den har givits ut, det höjer ju helt klart förväntningarna! Till sist kommer Jenny Rogneby ut med en ny kriminalserie, men den får vi tyvärr vänta på ända till augusti.