Sommarlov för bloggen.
 
Jag börjar känna mig tjatig som bara ursäktar min frånvaro nuförtiden, därför kommer jag att låta bloggen ta sommarlov. Det kanske är vad som krävs för att i höst kunna ta nya tag och då hoppas jag att jag kan ta fram ett lite nytt koncept, lite bättre innehåll och definitivt en mer kontinuerlig uppdatering. Så håll till godo så kommer jag tillbaka fortare än ni kan ana. Jag hoppas att ni får en lite lugnare sommar än vad jag har framför mig med alldeles för mycket jobb och två sommarkurser. Ni, vuxna människor, som har betald semester avundas jag extra mycket just nu. 
 
Ha det bra så hörs vi fortare än vad ni anar!
 
 
Vad jag bland annat har gjort idag.
 
Idag har jag varit på jobbintervju, sådant man egentligen inte ska berätta kanske eftersom det kan ge otur? I så fall är skadan redan skedd eftersom jag nu har avslöjat det och jag hoppas så innerligt på att jag får ett positivt besked! Det är dock inte på Ikea som bilden antyder utan på ett bibliotek. Hoppas hoppas hoppas! Ni får helt enkelt hålla tummarna för mig.
 
Jag har även påbörjat min analys av Jeanette Wintersons Fyrväktaren som egentligen skulle ha varit inne i mitten av förra veckan, men jag har lyckats tigga till mig några extra dagar. Vad "några extra dagar" betyder är ju högst individuellt tänker jag. En recension på den boken kan alltså även dyka upp här om så skulle önskas? Sedan har sommarkursen dragit igång, nöjer mig nog faktiskt med en den här gången, och valet föll på Barn- och ungdomslitteratur. Ska bli högst intressant, om jag lyckas komma i fas någon gång igen.. 
 
Järnrör inte min kompis!
 
Titel: Järnrör inte min kompis
Författare: Karl Fredrik Mattsson m.fll.
Antal sidor: 210 (pocket)
ISBN: 97891 7343 5604
Serie: -
Publiceringsår: 2014 
Originaltitel:
Första mening: "Varför är Sverigedemokraterna missnöjda med flyktingpolitiken? De får inte en asyl i vädret."
 
Handling: En bok skapad av människor som gillar ordvitsar men inte främlingsfientlighet. Som läsare borde man nog också dela dessa värderingar då den är sprängfylld med ordvitsar om Sverigedemokraterna, närmare bestämt 199 stycken till antalet.
 
 
Omdöme: Jag tror att humor är ett utmärkt sätt att komma till tals, uttrycka något och samtidigt göra budskapet lyssnat till. Det räcker inte att stå och skrika det man vill ha sagt i en värld där vi blir bombaderade med olika budskap hela tiden, både kommersiella och icke-kommersiella, utan det krävs andra metoder. Den här boken har valt humor, ett skarpt vapen för ett relativt tyst krig. 
 
Kan man skämta om allt? Kan man gå till angrepp mot ett politiskt parti på ett sådant här tydligt sätt? Ja, jag tycker att man kan det. Vissa menar att det är som att slänga bensin på elden när man debatterar, skriver om eller uttrycker åsiker om Sverigedemokraterna och att all publicitet gynnar dem i slutändan. Jag vet inte hur pass faktabaserat uttrycket är men jag är inte beredd att hålla med, för vad vore alternativet? Jo, alternativet vore att försöka tysta ner dem vilket egentligen bara ger än mer plats åt deras åsikter. Dessutom tycker jag att tystnad oftast kan räknas som medhåll och det vill vi väl inte bli medskyldiga till? Kort och gott så är jag glad att Leopard förlag har valt att ge ut den här boken, om inte för inkomstintäkterna så för ställningstagandet som de gör.
 
Sedan att boken endast är fylld med ordvitsar är jag lite kluven till, det är en bok att bläddra i lite förstrött men inte en bok som ger mig någon mersmak. Jag hade gärna sett att ordvitsarna varvats med texter med lite mer substans till sin karaktär. Så är det ju också alltid med ordvitsar att riktigt få är fyndiga medan de flesta känns fåniga, för alla oss som inte kommer från ordvitsarnas huvudstad Göteborg. Fast å andra sidan får man ta boken lite för vad den är, ett fantastiskt initiativ! 
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon