Månadsutvärdering - Februari
 
 
Böcker som lästes i februari:
Patrik Lundberg - Onanisterna
Pierce Brown - Rött uppror
Åsa Grennvall - Sjunde våningen
Åsa Grennvall - Ett familjealbum
Robert Galbraith - Silkesmasken
Mian Lodalen & Matilda Tudor - Liten handbok i konsten att bli lesbisk
Rick Yancey - Det oändliga havet
 
Varav egna: 0
Varav lånade: 10
 
Antal sidor: 2 534
 
Bästa boken: Onanisterna
Sämsta boken: Det oändliga havet
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Antalet böcker är jag relativt nöjd med men siffrorna är ju lite missvisande eftersom jag har räknat in en del seriealbum, de tar ju inte särskilt lång tid att läsa. Jag är däremot lite missnöjd med variationen, det blev mycket seriealbum och ungdomsböcker. Det är ju inte fel på något sätt men jag känner att jag hade velat ha lite fler genrer representerade varje månad. Jag hade mycket att tänka på och mycket att göra under februari så överlag måste jag ändå få säga att jag är nöjd. Och inte en enda bok är ännu inköpt på bokrean, det ni!
 
Filmer som recenserades i februari:
 
 
Välkommen weekend!
 
Helg! Efter en veckas heltidsjobb förstår jag vikten av att jobba med något som man verkligen brinner för, man hinner ju inte så mycket annat? Jag antar att jag vänjer mig. Men som tur är så tror jag att jag har hittat rätt, att det är det här jag vill jobba med och det känns väldigt skönt. Tre års ekonomistudier förgäves kanske men det får det väl vara värt, jag kom ju på vad jag egentligen vill göra till sist. Bättre sent än aldrig! Det jag vill få sagt är att det kanske inte blir så mycket recensioner som tidigare men i helgen kommer i alla fall en att dyka upp. En deckare dessutom - det var länge sedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredagsfråga - Bokserier
 
 
Äntligen fredag! Är helt fylld med information i huvudet efter första jobbveckan så ska bli skönt med lite helg. Även om jag är rädd för att den inte kommer bestå av så mycket ledigt eftersom vi ska flytta in i nya lägenheten. Men för att öka på fredagskänslan lite i alla fall så kommer här veckans bokbloggsjerka som den här veckan handlar om serier: Har du läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? 

Ibland känns det som om jag enbart läser serier och då ofta på ren rutin, inte för att jag tycker att de är häpnadsväckande bra. På sätt och vis är det tryggt med serier eftersom man vet ungefär vad det är man får. Jag är ju en sådan som alltid läser ut en bok, även om jag redan efter de första sidorna känner att den inte är något för mig, och serier blir på sätt och vis som en jättelång bok eftersom de oftast inte är fristående. Jag vill helt enkelt få till ett avslut och för att få det så måste jag ju läsa till serien tar slut. Sedan vill man ju alltid veta hur det går, oavsett om man gillar karaktärerna eller inte. Men framförallt är det nog ett avslut jag vill ha för att kunna gå vidare. Sedan hindrar det mig ju inte från att läsa många serier samtidigt vilket resulterar i att det kan gå flera år mellan delarna jag läser men det är ju en annan fråga.

Så med andra ord, för att besvara mer konkret på fråga, så finns det några serier som jag har slutat att tycka om men som jag ändå fortsätter att läsa. Bland annat Mons Kallentofts serie om Malin Fors, å andra sidan fick jag faktiskt till sist utdelning eftersom den senaste boken var helt okej. Michael Connellys serie om Harry Bosch är också en serie som jag har tyckt om men som jag känner har spårat ur lite. Likaså Mortal Instrument-serien av Cassandra Clare är en serie som jag inte vurmar så mycket för. Det är tur att det finns så många andra serier att läsa emellan!