Sommarens böcker
 
Äntligen ska även jag få grotta ner mig med pennan i högsta hugg! Även om en del av böckerna faktiskt redan är beställda och att katalogen är väldigt tunn. Men det är ju trots detta något visst att bläddra i en katalog för endast böcker...
 
 
Top Ten Tuesday - Böcker som snart ska läsas.. förhoppningsvis.
 
 
Tisdag och som vanligt innebär det en liten lista, min favoritsort dessutom! Ten Books You Recently Added To Your To-Be-Read List. Jag har ju alltid ungefär femhundra böcker på min att-läsa-lista känns det som och mindre än hälften av dem kommer jag någonsin att läsa. Jag kanske borde göra en utmaning av det hela? Att endast beta av böcker på listan under en månad? Vem försöker jag lura, skulle jag aldrig klara. Här är i alla fall ett axplock utan inbördes ordning.
 
1. Marie Lu - Den unga eliten
 
2. Paula Hawkins - Kvinnan på tåget
 
3. Rick Riordan - Den röda pyramiden
 
4. Holly Black - Järnprovet
 
5. Rainbow Rowell - Fangirl
 
6. Benjamin Alire Sáenz - Livets outgrundliga mysterier
 
7. Rebecka Åhlund - Ibland blir skogen vred
 
8. Lina Stoltz - Du föll och jag för dig
 
9. Stephanie Perkins - Anna och den franska kyssen
 
10. Melina Marchetta - Ett folk utan land
 
 
Måndagens Movie: American Hustle
 
 
 
Titel: American Hustle
Premiär: 21 februari 2014 (Sv)
Längd: 138 min
Genre: Crime & Drama
Medverkande: Christian Bale, Amy Adams & Bradley Cooper
Imdb-betyg: 7,3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling:  Irving och Sydney försörjer sig genom att lura desperata människor på pengar. De två har även ett passionerat förhållande samtidigt som Irving har både fru och barn. De avslöjas så småningom av FBI-agenten Richie som lovar att de får gå fria om de hjälper honom att sätta några stora namn bakom lås och bom. Richie är inriktad på karriären och vill sätta dit politiker eller maffian eller någon annan som kan få hans namn i tidningarna. 
 
Omdöme: Det är klart att den här filmen är oerhört snyggt gjord, alltifrån kostymer till musik och för att inte nämna skådespelarna. Det är stora karaktärer, speciella karaktärer och de kräver en hel del men jag skulle säga att samtliga i ensemblen lyckas med konststycket att övertyga mig. Rent sceniskt är det alltså en mästarfilm men så är det ju det här med att det ska vara underhållning också och jag har lite svårt för handlingen. Den blir lite långsam stundtals och jag tycker att den blir lite för lång. Karaktären Irving är den underligaste typ som jag har sett på länge och med andra ord är det högt betyg för Christian Bale som är den som gestaltar denna herre, oerhört obehaglig samtidigt som det väcks en aning av sympati inom mig. Jag förstår ingenting och jag gillar det!