Måndagens movie: The Wolverine
Titel: The Wolverine
Premiär: 26 juli 2013 (Sv)
Längd: 126 min
Genre: Action, Adventure & Fantasy
Medverkande: Hugh Jackman, Will Yun Lee & Tao Okamoto
Betyg på Imdb: 6,8
 
Baserad på superhjälteserien X-Men
Länk till recension på bloggen
 
Andra titlar i samma serie:
 X-Men 
 
 
Handling: Wolverine blir inbjuden till Japan för att ta avsked av mannen som han en gång räddade undan atombomben över Nagasaki. Den åldrade mannen är döende men erbjuder Wolverine ett botemedel mot sin odödlighet som tack för att han en gång räddade hans liv. Den här odödligheten är nämligen en avgörande källa till Wolverines ensamhet och lidande. 
 
Omdöme: Det här är en fristående del från serien X-Men då det nästan inte anspelas något på de tidigare delarna eller mutantkrafter som politiskt maktspel. Det kan tyckas vara ett välkommet avbrott, det är det väl också men samtidigt tycker jag att den här filmen är så mycket sämre än de tidigare att jag nästan saknar de gamla hemtama karaktärerna. Intrigen handlar inte bara om Wolverines inre plågor utan den berör även den döende mannens gigantiska bolag som ska gå i arv och maktkampen är ett faktum. Dessutom finns där en bortgift olycklig dotter och plötsligt ska Wolverine åter igen rädda hela världen. Lägg därtill samurajer och svärdsslagsmål och flera minuter långa stridsscener och beskrivningen känns komplett. 
 
 
 
 
 
Månadsutvärdering - Mars
 
 
Böcker som lästes i mars:
Suzanne Collins - Gregor de hemliga tecknen
Henri Gylander, Sofia Lindh, Robert Pettersson & Emelie Stigwan (red.) - Serier mot rasism
 
Varav lånade: 5
Varav egna: 0
 
Antal sidor: 1 468
 
Bästa boken: En av oss: en berättelse om Norge
Sämsta boken: Sången ur det kinesiska rummet
 
Antal köpta: 12
 
Kommentar: Jag har nog aldrig läst såhär några böcker under en månad som bokbloggare. Det är ungefär hälften av vad jag brukar läsa, vad har jag gjort egentligen? Vad har jag sysselsatt tiden med som har varit viktigare än att läsa? Ingenting vad jag kan komma på. Dessutom är en av böckerna ett seriealbum så egentligen är statistiken missvisande sett till ren läsning, mer bildtittande. Jag är besviken det måste jag säga. Däremot har jag haft en relativt lyckas månad sett till hur bra böckerna har varit, egentligen har jag abra varit missnöjd med Sången ur det kinesiska rummet för de andra har nästan varit fullpoängare allihop och det tillhör ju inte vanligheterna. Det kanske är det som är receptet på min kritiska boksyn, jag borde läsa långsammare. 
 
Månadens utmaning: Ännu mer besviken blir jag när jag återkopplar till månadens utmaning för mars som var ett läsmaraton. Det kanske är där felet ligger, jag fick prestationsångest och avbröt loppet fast det måste ha skett undermedvetet i så fall för jag har inte ägnat läsmaratonet en tanke.. Jaja, nu tar vi nya tag nästa månad! April ju, vår! Mycket roligt som är på gång i schemat dessutom. Bland annat min födelsedag ;)
 
Filmer som recenserades i mars:
 
 
Läskön v. 13
 
Den här veckan har jag bara lagt till en endaste liten bok i min Läskö och det är Ull av Hugh Howey. Det är i och för sig bra om jag läser fler böcker än vad jag lägger till på listan, dock beror inte avsaknaden på böcker på den anledningen utan på grund av att böckerna inte är inlagda på Goodreads. Jag kan såklart lägga in dem själv men jag har bara inte hunnit (läs: orkat).