Nytt i bokhyllan
 
Jag fick inga böcker av tomten i år men som tur var så hade jag lagt en liten beställning till mig själv innan jul. Ingen jul utan böcker och man måste ju vara på den säkra sidan så lika bra att köpa till sig själv. Det här är det som har landat hos mig relativt nyligen. En salig blandning precis som vanligt och precis så som jag vill ha det. 
 
Hej hej vardag
 
Titel: Hej hej vardag
Författare: Louise Winblad
Antal sidor: 174 (Häftad)
ISBN: 97891 8650 9576
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Det här är en samling serier som hyllar vardagen. Vardagen som kan vara både intensiv, underbar, jobbig, härlig och allt på en och samma gång. Men mest är det kanske en hyllning till småbarnsföräldern, en bok att känna igen sig i och skratta tillsammans med.
 
Omdöme: Jag har inga barn så egentligen kanske jag inte är exakt rätt målgrupp för den här boken men jag kan ändå på något sätt i viss mån förstå och sätta mig in i situationerna. Boken består av ensidesserier och det är klart att man nickar mer igenkännande åt vissa och vissa känns mer värt att bara bläddra förbi, så är det ju alltid med serier. Det går inte att göra en bok som helt och hållet passar varje individ, utan det finns lite guld för var och en att hitta. Jag gillar att Louise Winblad verkligen har hittat en egen nisch och hon verkar ju inte ha slut på inspiration precis, hon hittar den i vardagen där hon befinner sig och jag tycker att det är så himla bra att kunna plocka ut helt vanliga situationer som händer och sker var och varannan dag och göra något fint av dem. 
 
Jag har kollat lite på författarens Instagramkonto och känner därför igen några av bilderna sedan tidigare. Risken finns kanske att det är lite för nischat och att det kan kännas lite uttömmande efter några sidor men å andra sidan är nog inte tanken att man ska göra så som jag gör när jag läser serier att jag läser boken från pärm till pärm. Det här är verkligen ett album som det går att bläddra lite i när man har någon minut över. Jag gillar också att författaren har blandat upp de lite mer dråpliga situationerna med mer allvarliga undertoner. Det är kritik mot samhällets förväntningar, kroppsidealen, reklamen och så vidare. Det är smart att använda humor som ögonöppnare och jag gillar det verkligen.
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
 
Sjung ditt liv: Alla låtar och en massa bilder
 
Titel: Sjung ditt liv: Alla låtar och en massa bilder
Författare: Håkan Hellström
Antal sidor: 270
ISBN: 97891 7126 3988
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Precis som titeln säger så innehåller boken samtliga låttexter, närmre 90 stycken, och massa bilder. 
 
 
 
Omdöme: Det här är den perfekta presenten till vilken Håkan-fantast som helst. Visst går det att hitta alla låttexter på internet om man skulle vilja men det här är en maffig bok som verkligen ger en valuta för pengarna man lägger på den. Det är snygga fotografier som verkligen bidrar till stämningen och det är ändå något speciellt med att ha texterna i en inbunden bok. Till många av texterna finns dessutom en kort text som beskriver bakgrunden till låten och det bidrar också med ett mervärde. Det här är verkligen en perfekt så kallad cooffeetable bok, snygg att låta ligga framme och ett format som inbjuder till att bläddra och fascineras. 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus