Månadsutvärdering - Oktober
 
 
 
Böcker som lästes i Oktober:
Jonathan Tropper - Fördelarna med en kollaps
Michael Connelly - Svarta lådan
Christoffer Carlsson - Den osynlige mannen från Salem
Camilla Läckberg - Mord och mandeldoft
Johan Theorin - Rörgast
Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck - Vi måste sluta ses på det här sättet
Boel Bermann - Den nya människan
 
 
Varav lånade: 6
Varav egna: 3
 
Antal sidor: 2 957
 
Bästa bok: Jag är ju så jävla easy going
Sämsta bok: Mord och mandeldoft
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Jag fortsätter att hålla i plånboken när det kommer till böcker och nu ber jag heller inte om recensionsexemplar i lika stor utsträckning. Jag tycker stundtals att det kan ge för mycket press på att läsa ut den så snabbt som möjligt. Nuförtiden är biblioteket min kyrka. Det har varit en ganska jämn läsperiod och ingen bok har stuckit ut så mycket, det var bara Mord och Mandeldoft som stack ut åt det negativa hållet, annars var de flesta jämnbra. 
 
Månadens utmaning: Den här månaden hade jag ju som utmaning att läsa tio böcker och jag var faktiskt väldigt nära! Jag har lite mindre än halva kvar i en bok som handlar om Metallica. Den är dock så pass tungläst för mig som inte är så insatt i bandet så jag har faktiskt fått läsa den lite vid sidan om andra böcker och då ett kapitel i taget. Ett sätt som jag aldrig läser på annars då standarden är att jag håller mig till en bok i taget.
 
 
 
 
 
 
 
Deckarakademins nomineringar
 
 
Redan igår kunde man läsa om Svenska Deckarakademins nomineringar till årets kriminalroman på Lottens blogg. Men eftersom deckare är lite av en favoritgenre och för att jag tydligen har väldigt mycket bättre koll på sådana här böcker än till exempel både Nobelpris och Augustpris så kommer här de nominerade:
 

Nominerade till årets bästa svenska kriminalroman:
Christoffer Carlsson: Den osynlige mannen från Salem
Arne Dahl: Blindbock
Håkan Nesser: Levande och döda i Winsford
Johan Theorin: Rörgast
Katarina Wennstam: Stenhjärtat

Nominerade till 2013 års bästa till svenska översatta kriminalroman:
S. J. Bolton: Odödlig
Gillian Flynn: Gone Girl
Dror Mishani: Utsuddade spår
Jo Nesbø: Polis
Ferdinand von Schirach: Fallet Collini


Av tio nominerade så har jag läst tre, vilket jag ändå tycker är helt okej för jag har även tänkt läsa vissa av de andra. Arne Dahl skriver en serie som jag inte har vågat påbörja riktigt än, för då blir jag ju fast. Håkan Nesser vet jag brukar hålla hög klass. Wennstam är en stor favorit men där ligger jag tyvärr lite efter i utgivningen, kommer förhoppningsvis att komma till boken Stenhjärta så småningom. S.J Bolton har jag läst mycket om på sistonde även om jag ännu inte har testat författaren själv. Gone Girl har ju blivit världens snackis men där har jag bestämt mig för att börja från början i hennes författarskap. Och hallå, Polis! Den här gången var det faktiskt inte jag som tog upp den på listan, någon annan var också smart nog för att se hur bra den är ;)

 

Vinnarna presenteras den 23:e november. Vilka tror ni kammar hem priset?

 

En sista påminnelse!

Imorgon är sista chansen att nominera bokbloggar i kategorierna Årets bokblogg, Årets recension och Årets nischade bokblogg. Nominerar gör ni här! Jag skulle såklart bli superglad om ni ville nominera mig men jag tvingar ingen. Huvudsaken är att man nominerar så att priset fortlever tycker jag.