Månadsutvärdering - November
 
 
 
Böcker som lästes i November:
Nanna Johansson - Fulheten
Liv Strömquist - Prins Charles känsla
Mons Kallentoft - Vindsjälar
Malala Yousafzai & Christina Lamb - Jag är Malala
Cassandra Clare - Stad av aska
Julia Skott - Kroppspanik
Liv Strömquist - Ja, till Liv!
Nanna Johansson - Välkommen till din psykos
Orson Scott Card - Enders spel
Suzanne Collins - Gregor Blodets förbannelse
Carol Rifka Brunt - Låt vargarna komma
Lauren Oliver - Rekviem
Paul Brannigan & Ian Winwood - Birth School Metallica Death
 
Varav lånade: 12
Varav egna: 1
 
Antal sidor: 3 336
 
Bästa bok: Ja, till Liv!
Sämsta bok: Birth School Metallica Death
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Det ser ju ut att ha blivit väldigt många böcker lästa den här månaden men sanningen är ju att fyra av dem är seriealbum och egentligen inte riktigt gills, främst för att de går väldigt snabbt att bläddra igenom. Inte för att de är sämre för det. Annars har det varit en väldig spridning på genre men jag saknar deckaren? Jag får snart omvärdera min självsyn för jag verkar ju inte alls läsa så många deckare som jag säger mig göra. Det har kanske blivit lite väl många ungdomsböcker på sistonde? Kan det bli för många sådana? Vill ni se en ännu större spridning på genrer? 
 
Månadens utmaning: För November månad satte jag ju upp som utmaning att se en filmatiserad bok eftersom jag sa att jag inte var någon filmfantast. Vad går och händer? Jo, jag börjar med Måndagens Movie på bloggen. Så ja, på ett sätt har jag ju lyckats redan där. Men jag har faktiskt även sett en filmatiserad bok. Mina tankar kring den kommer i vanlig ordning upp på måndag så ni får hålla er till tåls en liten stund till. Jag kan avslöja att det är en bok som jag tyckte mycket bra om och med en skådepselare som jag nog håller högst av alla i branschen.
 
 
 
Prins Charles känsla
 
Titel: Prins Charles känsla
Författare: Liv Strömquist
Antal sidor: 133 (Häftad)
ISBN: 97891 70375231
Seriealbum
 
Handling: Den här gången frågar sig Liv Strömquist vad kärlek egentligen är för något, om det finns rätt eller fel och om det faktiskt finns en kärlekskänsla eller om det är ett samhälleligt så kallat "hittepå". Kärleken tas upp både ur ett historiskt perspektiv och i ett mer modernt sammanhang. Och varför är det egentligen så himla viktigt med monogami? Har det alltid varit viktigt? Har kärleken sett olika ut eller har den varit konstant?
 
 
Omdöme: Jag vill inte säga att jag är besviken, för det är jag egentligen inte, men jag hade förväntat mig samma sorts käftsmäll som jag fick av Ja, till Liv! och det fick jag inte. Kanske beror min förälskelse till det seriealbumet på att jag inte hade stött på något liknande förut och att här visste jag nästan vad jag skulle få och överraskningen blev på så sätt inte lika stor. Men jag tror också att strukturen på de olika seriealbumen hjälper till att skapa förstålse för min tvivelaktiga inställning, för när det förra bestod av korta serier består det här av längre och kanske passar det mig sämre. 
 
I det här seriealbumet saknar jag dessutom igenkänningsfaktorn och ämnet kärlek intresserar mig inte på det planet. Jag vet inte heller om jag tror på den romantiska kärleken som Liv Strömquist i princip hackar sönder här, jag tror inte att det finns en enda person som är rätt för mig och jag tror att parförhållanden till viss del är en social konstruktion. Jag vet att det låter tråkigt men vill man fortsätta att romantisera så har jag inget emot det heller. 
 
Som vanligt får författaren med genus, känsroller och politik i ett enda stort ihopkok och det är svårt att inte bli imponerad. Hon är smart Liv Strömquist, riktigt smart. Jag tycker kort sagt att seriealbumet är bra men att det inte lyckas med att varken uppröra eller beröra mig i den mån som jag hade hoppats.
 
 
Betyg: 3+/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Liv Strömquist:
 
Ikväll är det jag som går på bio!
 
Hej, här har ni någon som ska gå och se Catching Fire ikväll! 
Jag antar att en kommentar om den dyker upp på bloggen så småningom i form av Måndagens Movie ;)
 
Men från er andra som har sett den har jag bara sett goda vitsord så jag har gått från inga förväntningar alls till ganska höga tack vare er. Det återstår bara att se om filmen infriar dem.