Månadsutvärdering - Oktober
 
 
Böcker som lästes i Oktober:
Maj Sjöwall & Per Wahlöö - Den skrattande polisen
Liv Strömquist - Kunskapens frukt
Stig Trenter - Ingen kan hejda döden
Hening Mankell - Mördare utan ansikte
Marcus Sakey - Brilliance
Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt - Den stumma flickan
Fredrik Backman - Britt-Marie var här
Martin Widmark - Diamantmysteriet
Jo Nesbø - Sonen
John Ajvide Lindqvist - Himmelstrand
Olle Lönnaeus - Jonny Liljas skuld
 
Varav egna: 6
Varav lånade: 8
 
Antal sidor: 4 452
 
Bästa boken: Britt-Marie var här
Sämsta boken: Kanske är det allt du behöver veta
 
Antal köpta: 14
 
Kommentar: Vad många böcker jag har lyckats få ihop den här månaden, det var inte dåligt och jag är uppriktigt sagt förvånad själv. Det är nog alla böcker som jag har läst under press i form av kurslitteratur som har gjort det. De enda som eventuellt inte skulle räknas är väl Diamantmysteriet som är en barnbok och Kunskapens frukt som är ett seriealbum men de tar ju ändå tid i anspråk att läsa ut. Annars har det blivit några recensionsexemplar men mestadels deckare och det speglar väl ganska väl hur mina läsvanor ser ut. Jag hoppas att jag kan hålla det här tempot året ut nu så att jag kan få ihop mina hundra böcker innan året är slut.
 
Månadens utmaning: Månadens utmaning för oktober var att beta av samtliga recensionsexemplar och det får jag nog säga att jag har lyckats med. De böcker som inte har haft recensionsdatum än eller som jag nyligen har fått hem kan ju inte räknas. Jag har dessutom bara två recensionsexemplar på lager nu så det känns överkomligt.
 
Filmer som recenserades i Oktober:
 
Fredagsfråga - Bokliga sajter
 
Fredagen är här! Fast nu när den väl är här kan jag känna att jag hade behövt en till veckodag, jag ligger fortfarande inte riktigt i fas med ena kursen men får väl köra en ordentlig slutspurt nästa vecka. Nu ska jag inte snöa in på tråkigheter för det är ju dags för veckans bokbloggsjerka som den här veckan lyder: Har du några tips på nyhetsbrev eller kanske en intressant sajt som boknördar borde kolla in? 
 

Det mest självklara valet här känns som Goodreads för det är ofta där jag ser vad ni andra klickar i som want to read vilket automatiskt blir tips för mig. Så fortsätt med det allihop! Sedan använder jag mig av Mynewsdesk som egentligen är en hemsida för journalister, där man kan prenumerera på nyheter som passar en själv. Jag bevakar till exempel bokförlag och får utskick i form av nyhetsbrev. Lite jobbigt ska jag erkänna, för det kommer ganska många och de flesta av dem är i sanningens namn ointressanta. Men ni vet ju hur det är med nyhetsbrev, man gillar dem inte men det är ändå för stor ansträngning att avböja. När det kommer till saker kan jag tipsa om Etsy, jag har inte beställt något därifrån själv men där finns allt. Mycket är handgjort och det är privatpersoner som säljer, fint att surfa runt på och hitta lite inspiration om inte annat.
 
 
 
 
När är det fredag?
 
På lördag dyker nästa recension upp på bloggen, en bok som jag äntligen har lyckats få ner några rader om. Det finns ingen bok som har lämnat mig med så många frågetecken som den har gjort, det kan jag nästan säga med säkerhet. Jag vet fortfarande inte ens om jag tyckte att den var bra eller dålig, så förvirrad gjorde den mig. Men nu lämnar vi den för en stund, den dyker ju som sagt inte upp förrän på lördag. Och imorgon är det freeeeedag! Nu, åter till plugget..