Gott Nytt År!
 
 
Här är bara ett kort inlägg för att önska er alla ett Gott Nytt År! 
 
 
Månadsutvärdering - December
 
 
Böcker som lästes i December:
Buthler & Öhrlund - Erövraren
Martin Widmark - Hotellmysteriet
Lina Neidestam - Zelda, kampen fortsätter
David Levithan - Världens viktigaste kyss
Ida Lindgren & Charlotta John - Hundra % Rallylydnad
Ralf Novák-Rosengren & Anita Santesson - 5768 visningar på youtube
Gunnar Ardelius - Vill ha dig så illa
Lina Neidestam - Zelda
Christina Wahldén - Villig
Camilla Läckberg - Lejontämjaren
Maria Nygren - Fjärde riket
Åsa Larsson - Det blod som spillts
Sofie Sarenbrant - Visning pågår
Christina Wahldén - Kort kjol
Charlotte Rogan - Livbåten
Yvonne Öster - Rallylydnad
 
Varav egna: 4
Varav lånade: 14 
 
Antal sidor: 3 797
 
Bästa boken: Världens viktigaste kyss
Sämsta boken: Erövraren
 
Antal köpta: 20
 
Kommentar: Det blev lite ont på om tid på slutet men jag lyckades klämma in en hel del böcker i december. Min sambo tycker att några av dem är att fuska men just nu räknar jag böcker som böcker, oavsett genre och målgrupp. Den här månaden kan sammanfattas med att det går att finna en hel del lästid bara man vill, oftast behöver man inte ens bortprioritera något annat utan det handlar om att effektivisera tiden. Det blev en del köpta böcker också och jag kan avslöja att jag faktiskt la en beställning den här månaden som kommer att dyka upp i januari, böcker har jag faktiskt inte så dåligt samvete för att jag köper. En sak som dock grämer mig är att jag har beställt en bok som jag redan har! Då kan man eventuellt börja fundera på om man har lite för många när man inte ens minns vilka man äger. 
 
Månadens utmaning: Utmaningen för december kan knappt någon läsare ha missat som ju var att komma ikapp statistiken så att jag fick de där 100 utlästa böckerna under ett år. Och vet ni vad, jag klarade det! 
 
Filmer som recenserades i December:
 
Erövraren
 
Titel: Erövraren
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Antal sidor: 351 (Inbunden)
ISBN: 97891 7461 3056
Publiceringsår: 2014
Serie: Jacob Colt #9 Christopher Silvferbielke #5
Originaltitel: -
Första mening: "Christopher Silfverbielke såg grindarna öppnas."
 
Handling: Psykopaten och seriemördaren Christopher Silvferbielke lyckas bli frisläppt från den slutna psykiatriska vård han har dömts till och det efter bara några år. Väl ute i friheten är det en specifik plan som han har i sikte och för att kunna genomföra den måste han bli politiker, le i tv-rutan och be om tittarnas förlåtelse. Han går med i Kristdemokraterna, påstår sig ha funnit Gud och hans populäritet växer lavinartat. En ny mardröm kan ta sin början.
 
 
Omdöme: Jag vet egentligen inte varför jag fortsätter att utsätta mig för den här serien för det finns inte något jag gillar med den, inte ens ett litet kommatecken. Det är hårda ord men de känns närmast sanningen. Jag gillar konceptet att skriva ur en psykopats perspektiv och som ni vet så är jag smått beroende av seriemördare i deckare men det här går för långt till och med för mig. I den här boken får Christopher Silvferbielke ta så mycket plats att det inte lämnas något rum för en enda hyfsat normal karaktär, inte för att de brukar förekomma i dessa böcker men något sånär i alla fall. Jacob Colt som ska agera någon slags samvetets motpol till Silvferbielke får inte mer än några kapitel till sitt förfogande och det framgår inte så mycket mer information om honom än att han ständigt försöker dränka sina sorger. 
 
Kvinnosynen i dessa böcker känns mer än gammalmodig, särskilt nu när handlingen förs framåt av Silvferbielke, och samtliga kvinnor placeras i fack efter hur pass sexiga huvudkaraktären tycker att de är och huruvida de har strumpbyxor eller ej. Jag har svårt att se att alla kvinnor i alla åldra och från alla bakgrunder kan finna en och samma man så pass charmerande att de går i säng, samt accepterar hans olika fetischer, efter blott några minuters samtal sinsemellan. Att boken är väldigt detaljerad i sitt stuk tycker jag inte heller blir till dess fördel, så intresserad är jag inte av vilken slips Christopher Silvferbielke väljer till vilken skjorta. Boken uppfattas dessutom som extremt detaljerad eftersom det inte händer så mycket. När de förra böckerna handlade om olika sätt att ta livet av en människa är den här förvånansvärt stillsam och allt har sin förklaring i att Silvferbielke nu är besatt av "planen", en plan som endast han vet om och som läsaren lämnas utanför. Det är svårt att behålla intresset för något i nästan fyrahundra sidor som man inte får någon ledtråd kring vad det handlar om, för jag kan säga utan att avslöja något att planen aldrig redovisas. Den hemligheten tar Silvferbielke med sig in i nästa bok, så Erövraren kan mer än något annat ses som en transportsträcka till vad jag antar kommer att bli något storslaget i den kommande boken. Då hoppas jag att fler karaktärer får ta plats om jag inte har tagit mitt förnuft till fånga och läser något som jag uppskattar mer.
 
En sak som jag ändå uppskattar med boken är att den innehåller tillbakablickar från de förra böckerna, dessa finner man längst bak i boken, om man skulle ha glömt vad som hände eller för att friska upp minnet lite. 
 
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Dan Buthler & Dag Öhrlund:
Mord.net (Jacob Colt #1)
En nästan vanlig man (Jacob Colt #2) (Christopher Silvferbielke #1)
Förlåt min vrede (Jacob Colt #3) 
Grannen (Jacob Colt #4) (Christopher Silvferbielke #2)
Återvändaren (Jacob Colt #6) (Christopher Silvferbielke #3)
Uppgörelsen (Jacob Colt #7) (Christopher Silvferbielke #4)