Månadsutvärdering - Augusti
 
 
 
Böcker som lästes i Augusti:
Sylvia Day - Synda
Tahereh Mafi - Falla sönder
Christian Mørk - Darling Jim
Khaled Hosseini - Och bergen svarade
J.K Rowling - Den tomma stolen
Robert Kviby - De korrupta
Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful Chaos
Sophie Kinsella - Cocktails för tre
Johanna Nilsson - Gå din väg men stanna
Puma Swede & Jan Ekholm - Puma Swede
 
Varav egna: 2
Varav lånade: 9
 
Antal sidor: 3 096
 
Bästa bok: Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden
Sämsta bok: Darling Jim
 
Antal köpta: 10
 
Kommentar: En helt okej månad rent antalsmässigt och det har varit en salig blandning med allt ifrån den avslutande delen i Jonas Gardells viktiga romansvit Torka aldrig tårar utan handskar till lättsmält chic lit till erotisk roman och en porrstjärnas självbiografi. Det största som hände denna månad rent bokmässigt i mitt liv måste ha varit att jag tog steget till en läsplatta, från att ha varit en motståndare till allt som inte var skrivet på papper. Jag kan säga att den definitivt inte gjorde mig besviken under en veckas semester i Turkiet då den tar lite plats och fungerar utmärkt att läsa på i starkt solsken.
 
Månadens utmaning: Den här månaden hade jag ju som utmaning att läsa en chic lit och många av er tipsade om Marian Keyes, jag kunde dock inte hitta någon av henne på mitt bibliotek som e-bok så jag fick gå på Sophie Kinsella och Cocktails för tre. Men jag kommer definitivt att ge Marian Keyes en chans i framtiden, jag tror till och med att en bok av henne redan står i bokhyllan och väntar. Jag kan säga att jag inte har blivit omvänd i genren än dock, Cocktails för tre imponerade inte jättestarkt.. Men ännu en utmaning avklarad!
 
 
Bokbloggsjerka - Böcker att se fram emot
 
 
Veckans bokbloggsjerka hade kunnat bli ungefär världens längsta lista men jag ska försöka att begränsa mig så gott det går och jag kommer förmodligen att glömma någon superviktig men det får bli så. Frågan lyder nämligen: Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?
 
På tal om att glömma förresten så måste jag verkligen skaffa en plats där jag skriver upp alla böcker som jag vill läsa, just nu finns de bara lagrade i huvudet och minnet börjar bli trångt. Vad använder ni för att komma ihåg vilka böcker ni vill läsa? Papper och penna eller Adlibris önskelista eller Goodreads eller Boktipset eller något annat? Tipsa gärna!
 
Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot att hugga in i Fredrik Backmans nya bok Mormor hälsar och säger förlåt som jag faktiskt var och hämtade ut på posten igår. Bara titeln låter som om inspirationen är hämtad från Jonathan Safran Foers bok Extremt högt och otroligt nära som jag tyckte väldigt bra om. Sedan ser jag såklart fram emot den avslutande delen i Engelforstrilogin i form av Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag kommer förmodligen även att försöka läsa Alligient som är den sista delen i Divergenttrilogin av Veronica Roth. Ytterligare en bok som jag hämtade på posten igår var Cilla & Rolf Börjlinds senaste bok Den tredje rösten som jag hoppas ger mig lite svar på de frågor som väcktes i den första boken och att den står sig som uppföljare.
 
Det här var såklart bara ett litet urval av det jag ser fram emot att läsa för visst finns det mer, mycket mer.
 
 
Tillbaka i Sverige
 
Nu är jag tillbaka efter en veckas uppladdning inför hösten.
Turkiet bjöd på många lata dagar och hyfsat mycket läsning, närmare bestämt har ni fem recensioner att se fram emot.
Vardagen är på ingång och skolan kickar igång på måndag. För jag har väl nämnt att jag har bytt inriktning och ska skola om mig helt och hållet? Men först har jag ju den sista sommarlovshelgen att se fram emot. Sedan känns det som om den här bloggdesignen börjar höra till det förflutna, tycker inte ni det? Dessutom tänkte jag kolla om det finns intresse av en utvärdering på min Sony E-reader för jag känner att jag ändå har fått en ganska klar uppfattning om den efter att vi har umgåtts relativt frekvent i en veckas tid nu.
 
Hösten, nu kör vi!