Fredagsfråga - Förlag
 
 
 
Fredag och helg! Fast jag upptäckte idag att jag borde ha läst Odysséen tills på onsdag och det känns som om jag borde börja på den snarast, det är ju i och för sig läsning men kurslitteratur-läsning. Tillbaka till ämnet fredag så betyder ju det i vanlig ordning bokbloggsjerka och den här veckan handlar det om företaget bakom boken: Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?
 
Jag är inte så förlagsintresserad i den meningen att jag väljer förlag och sedan bok och det spelar heller inte in när jag väljer böcker, även om jag nog borde välja böcker från lite smalare och mindre förlag oftare för att bredda mig lite. Som det ser ut nu så gillar jag Gilla böcker allra mest, helt klart. Annars gillar jag även Forum, Norstedts och hela Massolit Förlagsgrupp en hel del, men de har ju helt andra resurser så det vore ju bara konstigt om jag inte gillade något där.
 
 
Månadsutvärdering - Januari
 
 
Böcker som lästes i Januari:
Peter May - Svarthuset
Nanna Johansson - Hur man botar en feminist
Charles Portis - True Grit
George R.R. Martin - Kampen om järntronen
Tessa Gratton - Blodsväktaren
Roger Hobbs - Ghostman
Lev Grossman - Magikernas kung
Lena Andersson - Egenmäktigt förfarande
Marie Lu - Legend
 
Varav lånade: 3
Varav egna: 6
 
Antal sidor: 2 751
 
Bästa boken: Hur man botar en feminist
Sämsta boken: Magikernas kung
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Det är inte längre något ovanligt att månadens utvärdering spänner sig över flera genrer, här från deckare till seriealbum till en roman till ungdomsböcker. Det är kul med variation och det livar upp läsningen lite, samtidigt som jag tror att man utvecklas av att inte bara läsa samma genre hela tiden. Böckerna har väl varit jämna överlag, det är ingen som hamnar tillsammans med mina absoluta favoriter men det är heller ingen som når ner till ett riktigt bottennapp som jag knappt kunde läsa klart. Även det en sak som brukar vara vanligt förekommande i mina utvärderingar, mediokra böcker.
 
Månadens utmaning: Min utmaning för januari var att läsa minst 10 böcker och jag missar således årets första utmaning med en bok. Bu! Jag skyller på att jag tog mig an Kampen om järntronen som slukade så många sidor och lite på att jag var tvungen att ta mig igenom kurslitteratur. 
 
Filmer som recenserades i januari:
 
 
 
Trailern till The fault in our stars!
 
 
 
 
 
Varsågoda, jag vet ju att ni har längtat!