Fredagsfråga - Format
 
Åter igen fredag vilket betyder bokbloggsjerka hos Annika och den här veckan lyder frågan: Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT)
 
 
Rent spontant skulle jag nog säga pocket, för att den är liten och smidig och billig. Nu har ju dock "Häftade böcker" eller "Soft covers" eller "danskt band" seglat upp och blivit allt vanligare men jag likställer det med pocket. Allt med mjuka pärmar räknas som pocket för mig och är därför bra! Inbundna böcker eller kartonnage, som jag också räknar som samma, är jag inte lika förtjust i att läsa men står ju snyggare i hyllan.
 
Ljudböcker och E-böcker är inget för mig. Ljudböcker vet jag inte när jag ska använda och e-böcker undviker jag så länge det går då en stor anledning till att jag läser mycket böcker är att jag vill komma ifrån datorskärmen..
 
 
Månadsutvärdering - Maj
 
Böcker som lästes i Maj:
Grannen - Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlåt min vrede - Dan Buthler & Dag Öhrlund
Andra andningen - Sofie Sarenbrant
En nästan vanlig man - Dan Buthler & Dag Öhrlund
Saeculum - Ursula Poznanski
Underbara helvete - Jamie McGuire
Onda flickor - Alex Marwood
Berättelser från Engelsfors - Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
Mord.net - Dan Buthler & Dag Öhrlund
Det enda rätta - Susanne Boll
 
Varav egna: 5
Varav lånade: 5
 
Antal sidor: 3811
 
Bästa bok: Det enda rätta
Sämsta bok: Underbara helvete
 
Antal köpta böcker: 15
 
Kommentar: Att jag faktiskt läste mer den här månaden än förra månaden förvånar mig faktiskt med tanke på att jag har haft fullt upp med både jobb och kandidatuppsats, tydligen så går allt bara man prioriterar rätt. Sedan har jag ju haft lite otur med böckerna tycker jag då serien om Jacob Colt inte var vad jag hade hoppats på men snart är ju jag i fas i alla fall och det är ju alltid något. Underbara helvete är jag glad att jag har läst för att jag ska kunna kommentera den och diskutera den men det var ju minst sagt en upprörande upplevelse av många anledningar.
 
Månadens utmaning: Den här månadens utmaning var ju att endast läsa böcker i serier som jag hade påbörjat. Det gick ju verkligen sådär med tanke på att jag började på en ny serie men å andra sidan så höll jag mig ju till den väldigt mycket sedan. Jag är väl inte direkt besviken men jag hade önskat att jag hade gjort den här utmaningen bättre - jag har ju faktiskt inte uppnått resultatet av en enda avslutad serie.
 
 
Del två om Gregor
 
Idag fick jag hem ett recensionsexemplar från Bonnier Carlsen,
nämligen Dödens Labyrint som är del två i serien om Gregor av Suzanne Collins.
Nu hoppas jag bara att jag får hem första delen så att jag kan sätta igång och läsa dem...
 
Någon som tycker att de är något att ha?