Nyårslöften 2014
 
 
 
Nu är det även dags för mig att presentera årets nyårslöften eller bokliga löften inför 2014 som de kallas i bokbloggsjerkan. Jag har redan presenterat förra årets resultat på bloggen och jag kommer nog att ha löften som påminner om föregående år med vissa modefieringar.
 
 
1. Läsa 12 hyllvärmare
Förra året hade jag ju med samtliga men jag känner att jag behöver ett lite mer överkomligt mål i år och en hyllvärmare i månaden borde jag verkligen kunna klara av. Vilka böcker som är med i det här urvalet finner ni här.
 
2. Läsa minst 100 böcker
En jämn och bra siffra.
 
3. Försöka ta mig in bland bokbloggarna som jämnt och ständigt tycks erhålla recensionsexemplar.
 
4. Uppdatera bloggen regelbundet med varierade inlägg av relativt hög kvalitet.
 
5. Läsa lite mer varierat sett till länder.
Jag läser nästan enbart från Sverige, USA och England och så ska det ju inte vara. Det blir ju lätt så himla insnöat. Rent genremässigt läser jag väldigt varierat tycker jag själv men just när det kommer till författaren är jag väldigt inrutad på vårt kulturperspektiv. Skärpning och ändring!
 
 6. Slösurfa mindre!
Om jag lyckas med det här kommer ju hur mycket tid som helst att frigöras.. 
 
 
Månadsutvärdering - December
 
 
Böcker som lästes i December:
Sara Kadefors - Lex bok
Kristian Gidlund - I kroppen min: Vägsjäl
Timur Vermes - Han är tillbaka
Samantha Shannon - Drömgångare
Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg - Nyckeln
 
Varav lånade: 5
Varav egna: 2
 
Antal sidor: 2 655
 
Bästa boken: I kroppen min: Vägsjäl
Sämsta boken: Lex bok
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Det här var väl ingen supermånad rent läsmässigt kan jag ju inte påstå men jag "förlorade" mycket tid runt jul. Jag tror att det är så också att jag läser mer när vardagen hägrar eller när jag har relativt mycket att göra (dock inte för mycket) för då har jag mer rutin på läsandet, när jag är ledig finns det ju så mycket annat som jag vill hinna med. 
 
Månadens utmaning: Den här månaden bestod ju utmaningen i att jag skulle ta mig tid att verkligen slå mig ner och läsa en längre stund, utan att ha en massa stressmoment igång samtidigt i huvudet som pockar på uppmärksamhet. Jag trodde ju från början att julledigheten skulle bjuda på lite gratistid men med facit i hand så blev det ju snarare tvärtom. Däremot har jag inte heller slagit mig ner och läst bara för att jag känner att jag "borde", utan har jag inte haft lust så har jag heller inte läst. 
 
 
Top Ten Tuesday - Bästa böckerna 2013
 
Det är inte bara Nyårsafton idag utan det är ju även en helt vanlig tisdag i Top Ten Tuesdays värld. Den här veckan ges det en tillbakablick på året som har gått, på ett sätt som jag turligt nog inte har gjort tidigare. Listan berör nämligen de bästa böckerna jag läste under året. (Tur att jag har olika betyg/sammanställningar/listor att gå efter annars hade det varit svårt att minnas dem allihop under året.) Ämnet är nämligen mer definierat: Top Ten Books I Read In 2013