Champion
 
Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Antal sidor: 336 (Inbunden)
ISBN: 97891 7499 5886
Publiceringsår: 2014 (Original: 2013)
Serie: Legend #3
Originaltitel: -
Första mening: "Av alla förklädnader som jag har haft, är det här nog min favort."
 
Handling: June arbetar numera nära den nya Elektorn Anden i Republiken medan Day har fått en högt uppsatt tjänst inom militären. Just när ett fredsfördrag är på gång att arbetas fram mellan Republiken och Kolonierna drabbar en pestsmitta Kolonierna som de beskyller Republiken för. Om inte Republiken lyckas få fram ett botemedel hotar Kolonierna med att gå till angrepp och den här gången med en allierad i form av Afrika. 
 
 
Omdöme: Oj, vad besviken jag blev på den här boken. Jag vet inte om jag läste den vid fel tidpunkt eller vad det var som gjorde mig matt bara jag slog upp den, jag blev bara så himla trött på det politiska maktspelet och vilka som var de onda och de goda. Det kan också bero på att det var ett tag sedan jag läste den förra boken och att jag inte minns exakt vad som har hänt i de tidigare böckerna, jag minns i alla fall att jag gillade slutet på Prodigy och så följs det knappt upp alls i den här boken. Relationen mellan Day och June är jag heller inget fan av, de behöver liksom aldrig jobba på sin relation eftersom ödet har fört dem samman. De är som gjorda för varandra, de kan inte stå emot varandra, de kan inte släppa taget och så vidare. Jag hade också väldigt gärna sett att författaren hade skippat det sista slutet, att visa vad som händer tio år senare är oftare onödigt än nödvändigt.
 
Jag har läst recensioner som beskriver boken som actionfylld och jag kan inte relatera till det alls, jag tyckte inte att det hände något alls största delen av boken. Det är mycket politik, resonemang fram och tillbaka, mycket sorgliga minnen som återblickas och själva kriget kommer inte förrän de sista sidorna. Själva berättarperspektivet, med varannat kapitel day och varannat kapitel June tycker jag fungerar förvånansvärt bra ändå. Det är lätt att hoppa mellan karaktärerna, kanske för att de är så pass lika? Även om det känns lite överflödigt med ett typsnitt som skiljer sig så markant åt när det är Days röst som ges plats. 
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Marie Lu:
Legend (Legend #1)
Prodigy (Legend #2)
 
Månadsutvärdering - Juni
Böcker som lästes i Juni:
Martin Melin - Status 12
Ingelin Angerborn - Gengången
Stephanie Perkins - Anna och den franska kyssen
John Verdon - Blunda hårt
Majgull Axelsson - Jag heter inte Miriam
Marie Lu - Champion
Niclas Christoffer - Airtight 
John Green - Efter Alaska
 
Varav egna: 2
Varav lånade: 8
 
Antal sidor: 2 531
 
Bästa boken: Jag heter inte Miriam
Sämsta boken: Airtight
 
Antal köpta: 0
 
Kommentar: Tio böcker känns ändå som ganska standard, det är okej och varken bra eller dåligt. Det har inte varit så roligt att läsa och Champion kändes det som om det tog veckor att ta sig igenom. Men det resulterade i alla fall till ännu en avklarad serie att lägga till listan. Alltid skönt att avsluta saker och ting, hur de än avslutas. Det har varit lite blandade genrer, fick till och med in en fackbok och det känns som om det hör till ovanligheterna. Som ni ser så ligger jag lite efter med recensionerna men de kommer att komma upp så småningom. Det finns ju roligare saker att göra under semestern än att sitta vid datorn.
 
Filmer som recenserades i juni:
 
Ej recenserade på bloggen:
Helen Johansson - Leonora och glasplaneten
Ellen Karlsson - Innanför min blåa dörr
 
Bilderböcker:
Mari Kanstad Johnsen - Livrädd på playan
 
 
Måndagens Movie: Fifty shades of grey
 
 
 
Titel: Fifty shades of grey
Premiär: 13 februari 2015 (Sv)
Längd: 125 min
Genre: Romance & Drama
Medverkande: Dakota Johnson, Jamie Dornan & Jennifer Ehle
Betyg på Imdb: 4,2
 
Baserad på 50 nyanser av honom av E.L James
 
 
 
 
 
 
 
Handling: När Anastasia Steele träffar Christian Grey för första gången blir ögonblicket direkt passionerat och de båda inleder ett förhållande som mest går ut på att ha sex med varandra i S&M-stil. Men Anastasia vill snart ha mer av Christian, mer kärlek och mer omtanke. Christian å andra sidan vill hålla distansen och vill att förhållandet ska ske uteslutande på hans villkor.
 
Omdöme: Jag har läst boken och jag har läst en del recensioner av filmen så jag visste vad jag gav mig in på när jag bestämde mig för att se filmen. Jag tycker att karaktärerna framstår som väldigt platta och det är svårt för mig att se vad Anastasia kan se i Christian, mer än hans pengar, som får henne att stanna kvar. Jag kanske var mer överseende när jag läste boken eller också framgår karaktären på ett annat sätt i bokform för i filmen framstår han som iskall, som en person som lätt skulle kunna mörda. Den är dessutom alldeles för lång för att kunna bibehålla mitt intresse (jag såg den faktiskt i två omgångar) och många gånger blir den rentav pinsam att se på. Gillar dock musiken!