Fredagsfrågan.
 
Nämn en titel som du "går igång på", på ett antingen positivt eller negativt sätt.
 
Jag gillar långa titlar på böcker, titlar som uttrycker något som känns. (ex. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, Torka aldrig tårar utan handskar, Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Ursäkta att man vill bli lite älskad, Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans.) De flesta finner man på hyllan för ungdomsböcker, förmodligen för att de är så rakt skrivna och utan en massa krusiduller. Dock är dessa titlar en aningen svåra att komma ihåg och de blir lite jobbiga att prata eller skriva om. Med få ord är det svårt att väcka min uppmärksamhet, de flesta låter likadant då beroende på genre men det finns såklart undantag. (ex. Kråkflickan, Alfahannen, Paganinikontraktet, Jag är kvar hos er, De i utkanten älskande)
 
Jag tycker att det är relativt viktigt med en bra titel, samt omslag, för att locka nya läsare. Om en författare som jag redan känner till ger ut en bok så är inte titeln eller omslaget alls lika viktigt, jag vet ju redan vad jag får. Om det däremot är en ny författare för mig så måste jag ju bli insåld på produkten först.
 
#1 - Booklovin

Svar: Tack! :D

#2 - Lotten

Ja, du har nog rätt i att ungdomsböcker har mer beskrivande titlar

#3 - Vargnatts bokhylla

"Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans." Den titeln gillar jag också.

#4 - Monika

En bra titel är ju förmodligen något som fastnar i minnet, men jag själv har svårt för långa titlar. Förmodligen mest för att de blir jobbiga att prata och skriva om :)

#5 - Sara Pepparkaka

En bra titel väcker nog förhoppningen om att boken också ska vara bra, så du har nog rätt i det där med att locka nya läsare.

#6 - Lena

En bra titel väcker helt klart intresse för boken.

#7 - Boktjuven Ingerun

Haha! Bra titlar.

#8 - KajsaLisa

Givetvis ger en kul titel bra reklam.

#9 - Klok som en bok:-)

Bra titlar, dessa skulle jag definitivt stanna och plocka upp på bibblan.

#10 - Stockholmsflickan

Ja, man får säga att Gardell verkligen har lyckats med sin titel, Torka aldrig tårar utan handskar. Superbra, både titeln och innehållet :)