Fredagsfråga: Boktitelns betydelse
 
Fredagsfrågan: Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att titeln är?
 
Eftersom titeln ofta är det enda jag ser när jag strosar runt på till exempel biblioteket så tycker jag att den är väldigt viktig, då är det ju den (eller det faktum att jag känner igen titeln sedan innan) som får mig att plocka upp boken överhuvudtaget. Jag är dessutom inte så kräsen med bokomslagen och tycker de allt som oftast är ganska intetsägande, det finns inte många snygga bokomslag i min bokhylla, och då är det åter igen titeln som måste locka till läsning. Allra bäst gillar jag långa titlar (förutom det faktum att de är jobbiga att skriva), titlar i en serie som följer något slags tema eller korta men udda titlar.
 
Exempel på titlar som jag gillar: Fågelbarn, Kaninhjärta, Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Wallflower, Förr eller senare exploderar jag, Kråkflickan och så vidare och så vidare...
 
 
 
#1 - C.R.M. Nilsson

Jag gillar också verkligen Christin Ljungqvists titlar eftersom deras betydelse inte blir uppenbar förrän du har läst boken :)

#2 - Vargnatts bokhylla

"Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" är en titel jag också är lite kär i :)

#3 - Lottens Bokblogg

För mig är också titeln viktigare än omslaget när det gäller att locka!

#4 - How hollow heart and full

Ja, det är oftast titeln man ser först. Jag tycker däremot att omslaget är minst lika viktigt som titeln.

#5 - Lena

ja går man runt på biblioteket så är det ju ganska viktigt med lockande titlar eftersom det är ryggen man ser först.

#6 - Monika

Det verkar som att många som tycker titlar är viktiga lånar böcker på biblioteket. Då har man ju faktiskt inte så mycket mer att gå på.

#7 - 23 minuter

Fina titlar du har gett som exempel, gillar Kaninhjärta och Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Titel kan vara viktig men jag tycker ändå att det är helheten som avgör ifall jag väljer att läsa en bok :)

#8 - Mia Eggimann

Ja tänk vad olika man tycker, tur det kanske, hade aldrig köpt en bok som heter Fågelbarn. Nu vet jag lite om boken och då funkade det men annars nej.
Ha en bra fredag
Mia

#9 - Caroline - Bland böcker

Jag gillar serier som har enhetliga titlar, eller författare som ger enhetliga titlar till sina böcker även om de inte är en serie. "Fågelbarn" och "Kaninhjärta", till exempel.

#10 - Ewa K

Gillar korta titlar bäst eftersom de är lättast att komma ihåg.

#11 - boktok73

Tänk, jag tycker ganska tvärtom :)

Svar: Det är tur att någon gör det! :)
Carolina Edvinsson

#12 - Linda

Jag är mycket på biblioteket och det är lite svårt när man bara ser ryggarna så jag samlar ofta på boktips från er innan jag går dit:).

Svar: Ja, nu när jag tänker efter så är det sällan jag liksom strosar runt där längre.. Nu tycker jag alltid att jag har böcker på "kö" som borde läsas. Det är lite synd, för när man strosar hittar man ofta sådant som man aldrig skulle tagit annars :)
Carolina Edvinsson

#13 - Nilmas Bokhylla

Hehe vi har fått med exemplet "Förr eller senare exploderar jag" båda två, fast på olika sätt ;)

#14 - Ewelina

Jag tror att en bra titel kan väcka intresse och då spelar kanske omslag mindre roll