Synda (eller Jane Austen möter E.L James)

Titel: Synda
Författare: Sylvia Day
ISBN: 97891 8717 3608
Antal sidor: 301 (e-bok)
Första mening: "Det fanns något oemotståndligt upphetsande i att se atletiska män utföra fysiska övningar."
 
Handling: När Jessica Tarley natten före sitt eget bröllop kommer på Alistair Caulfield med att sälja sin egen kropp är det något som väcks inom henne som sedan aldrig till fullo kommer att slockna. Sju år senare möts de igen, den här gången är Jessica Tarley änka, och de inleder en både märklig och passionerad relation.
 
 
Omdöme: Är det här verkligen en ny 50 shades? Ja, det är det men lite mer verklighetstroget. Så om du inte blev mätt på sexscenerna i den boken så kan jag rekommendera den här. Och visst är det som det sägs även lite Jane Austenanda över det hela, speciellt Stolthet och Fördom. Vi har en man som har ett rykte kring sig och vi har en kvinna som har fördomar mot denna man men som sedan får omvärdera sina känslor när hon lär känna honom närmare. Sedan har de sex.
 
Det där med sexet tycker jag kommer lite för fort, jag är tydligen mer pryd än Jessica Tarley som lever i 1800-talets England och som hela sitt liv har blivit uppfostrad att inte visa vad hon känner. Hon är helt enkelt lite för lättfotad tycker jag och jag förstår hennes tankar kring att hennes drömman kanske kommer att tröttna på henne, för vad finns det för spänning kvar efter några veckor isolerade på en båt? Nu kanske ni tänker att det här är en bra bok rent könsrollsmässigt med tanke på att hon hoppar i säng efter en kort introduktion över en middag? Då kan jag göra er besvikna genom att meddela att även om Jessica Tarley är väldigt frigjord (efter att Alistair Caulfield har fått henne att rucka på alla sina gamla principer) så är mannen i den här historien väldigt typisk. Han är en sådan som alla kvinnor vill ha (hur nu en sådan man ser ut), han är muskulös (utan att behöva träna verkar det som) och han har en farlig blick (utan att någonsin ta till våld). Just det ja, sedan har de ju världens bästa sex med en gång också såklart.
 
Men trots att det fanns en del som irriterade mig i den här boken så brydde jag mig om vad som skulle hända med bikaraktärerna Hester och Michael. Det var helt enkelt aldrig tungt att läsa vidare och det är en bok som flyter väldigt lätt.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - Susanne

Bikaraktärerna var de enda som fångade mig i den här boken, haha. Kul att du också brydde dig om hur det gick för dem!

#2 - Malin

Älskar alla dessa osannolika män som är så OTROLIGT väl musklade utan att träna sådär våldsamt mycket. Fanns det steroider i tablettform på 1800-talet? Vad har vi för andra realistiska förklaringar? Smygövningar när ingen ser?

Svar: Haha, om det fanns så var det tydligen en väl bevarad hemlighet! Vi kanske har helt sjukt kassa gener nuförtiden ;)
Carolina Edvinsson