Fredagsfrågan: Lässvackor
 
Veckans fredagsfråga berör idag frågan om jag brukar hamna i lässvackor och hur jag i så fall brukar ta mig ur dem?
 
Det är klart att jag vissa perioder har mer lust att läsa än andra, men om jag kan kalla det svackor vet jag inte riktigt. Mycket beror såklart på vilken bok det är jag läser för tillfället, en så kallad bladvändare gör sällan att jag tappar lusten att läsa av ganska uppenbara skäl medan en tung bok oftast tar längre tid än vad den borde just på grund av att motivationen saknas. Hur mycket jag läser beror såklart även på andra omständigheter, som hur mycket jag har att göra i skolan eller hur många timmar jag jobbar eller om jag ligger på stranden och har semester. Jag brukar inte göra något aktivt för att försöka läsa mer eller ta mig ur svackorna, det får ta den tid det tar. Men visst är det tråkigt de perioder man läser mindre, det är det ju.
 
 
 
#1 - Anonym

Det finns inget tråkigare än en bok man inte gillar. Jag kämpade med "Snö" av Orhan Pamuk i flera år och den orskade ett par lässvackor...

#2 - Vargnatts bokhylla

Brukar vara det bästa för mig också, att ge det tid och vänta ut det, sysselsätta mig med andra saker under tiden tills läslusten kommer tillbaka.

#3 - Lena

Ja det brukar oftast vara bäst att bara vänta ut svackan!

#4 - Lottens Bokblogg

Tid tar det ju alltid och om man inte stressad av det så löser det ju sig för eller senare.

#5 - Monika

Nej, att stressa fram läslust funkar nog inte.

#6 - C.R.M. Nilsson

Jo, det brukar vara bäst att vänta ut dem :)

#7 - KajsaLisa

Lässvackor är u oerhört relativt, man får väl trösta sig med att vissa har lässvackor hela livet. Men dom vet ju inte vad dom missar och vad ordet betyder.

#8 - Boktjuven Ingerun

Samma här!

#9 - Doktor Glas

Mina lässvackor brukar tack och lov gå över av sig själva efter ett tag. Men något jag lärt mig är att det inte går att "tvinga" bort dem. :)