Månadens utmaning - Juli
 
Det har blivit dags att presentera månadens utmaning inför Juli och den här månaden har jag bestämt mig för att ta tag i en klassiker, vilken som helst. Jag ligger nämligen efter med min lilla personliga klassikerutmaning som består i att läsa Fem under året och jag är hittills uppe i en enda. Jag ligger lite efter kan man ju säga och det verkar som om det här är enda sättet för mig att få lite press och verkligen plocka upp en av de där böckerna som har hållit igenom så många år!
 
Så till er: Har ni några bra tips på klassiker? En bra nybörjarbok inom genren.
 
 
 
#1 - Zelly

Kan rekommendera dig att läsa Of mice and men eller Möss och människor som den heter på svenska, skriven av John Steinbeck. Den är inte så tjock, ca 130-140 sidor, men en mycket bra klassiker. To kill a mockingbird av Harper Lee är en annan ok klassiker. En annan bra är ANimal Farm av George Orwell samt Flugornas herre av William Golding. Men den jag rekommenderar mest är Of mice and men :) Hoppas du hittar nåt du gillar.

#2 - Shamandaliex

Någon Poe-novell? Lagom långt och ett måste i klassikerhyllan. The tell-tale heart är riktigt bra tycker jag ^^

Svar: Just den har jag aldrig hört talas om så det ska jag kolla upp! :) Tack.
Carolina Edvinsson

#3 - Lena - Bookheaven

Beror på vad man gillar jag håller på att läsa Djungelboken just nu på läsplattan och den känns inte så lång faktiskt och det känns skönt att man vet lite om karaktärerna och handlingen sedan innan så det flyter på ganska så lätt. Annars vill jag tipsa om Jane Eyre. Den är riktigt bra,

Svar: Jane Eyre har jag precis plockat hem från min systers bokhylla så det var ju en lyckträff då :)
Carolina Edvinsson

#4 - Mia Eggimann

Jag läste Dr Jekyll and Mr Hyde, lagom lång och bra.
Några jag vill läsa är Moment 22 och Mästaren och Margerita.
Mia

Svar: Ja, Moment 22 har jag hemma så den ska ju ändå läsas någon gång :)
Carolina Edvinsson