Bokbloggsjerka - Fiktiva vänner
 
 
 
 
 
Eftersom jag precis har kommit hem från Krakow (ypperlig resa, rekommenderas) så har jag inte kunnat göra helgens bokbloggsjerka förrän nu. Men egentligen är det ju inte alls försent! Frågan lyder: Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför?
 
Jag har svårt att färsta mig vid karaktärer, för mig blir de oftast inte mer än just karaktärer och det är inte direkt så att jag saknar dem när boken är slut. Sedan gillar man ju generellt sett oftast karaktärer som man kan relatera till och i verkliga livet är ofta inte de personer som är mest lika en själv de man blir bästa vän med. Motsatser går oftare ihop än vad man tror.
 
Min första tanke var just Hermione Granger från Harry Potter, men hon är lite av en besserwisser och jag är lite av en besserwisser och hon vill vara bäst i alla ämnen och det fanns en tid när jag också ville vara bäst i alla ämnen så även om vi har det gemensamt så tror jag inte att vi skulle passa så bra ihop egentligen. Sedan bekantar jag ju mig mest med deckarkaraktärer och där är det nästan standard att de är olyckliga i någon mån, antingen i sina relationer till andra eller till alkoholen. En sådan vän drömmer jag ju inte direkt om att ha. Sedan har vi kanske Elisabet Bennett från Stolthet och fördom, hon är lite lagom kaxig sådär. Fast det är hon ju egentligen bara i sammanhanget, i den här världen och i min värld hade hon nog inte uppfattats som särskilt rebellisk. Och fast Charlie i Wallflower är världens finaste så skulle jag i ärlighetens namn inte ha tålamodet för honom hela tiden. Det är hårt med sant.
Däremot Sam från Wallflower, kanske. Det enda jag inte gillar är att hon står ut med så pass mycket som hon gör. Men ingen är ju perfekt. Och för att det här inlägget ska leda någonstans så svarar jag Sam. (Hon spelas ju dessutom i filmen av Emma Watson så där kommer ju nästan Hermione Granger in på ett hörn också, typ.)
 
 
#1 - Linda

Jag har också lite svårt att fästa mig vid karaktärer. Hermione skulle jag nog ha svårt att umgås med, jag är för mesig;).

#2 - Sanna

Bra svar!

#3 - Ewa K

Många har återkommit till Hermione i den här jerkan. Så hon skulle fått många vänner.

#4 - Shamandaliex

Miss Bennet är en klar kandidat även hos mig! Tror dock att om hon hade levt i vår värld hade hon tuffat till sig och fortfarande stuckit ut. Hon känns rätt anpassningsbar!

#5 - C.R.M. Nilsson

Jag fastnade mer för Patrick när jag läste The Perks of Being a Wallflower. Måste definitivt se filmen - har den liggande hemma och väntandes på mig :)

#6 - C.R.M. Nilsson

När jag läste The Perks of Being a Wallflower, fastnade jag mest för Patrick, måste jag erkänna. Måste också se filmen - har den ju liggandes här hemma :)

Svar: Filmatiseringen tyckte jag faktiskt gjorde boken rättvisa, för en gångs skull :)
Carolina Edvinsson

#7 - Freja

Hahaha, vilket härligt resonemang du har! Och jag kan berätta att ett par i min bekantskapskrets är besserwissrar och ska ha rätt båda två och de är hopplösa att umgås med. Alla diskussioner med dem hamnar bara i ett resonemang om vem av dem som har rätt i någon liten skitfråga (som om stalagmiter eller stalagtiter kommer från grottans tak...) och de lyssnar inte på någon utan går helt upp i att överträffa varandra. Vi andra sitter desperat med mobilerna och googlar för att få fram rätt svar och visa dem. Sen surar den som har fel (som sa stalagmiter...) och den andre glänser och sen hittar de nått nytt att vara oense om.... Suck, bra att du inte valde henne!

Svar: Haha, ja jag har också några i min bekantskapskrets som är så. Det är väl okej så länge man kan erkänna att man faktiskt Kan ha fel ibland ;)
Carolina Edvinsson

#8 - Bokdamen

Bra och kul svar!!! :)

#9 - Zelly

Hermione skulle inte vara fel att ha som vän :)

#10 - annelie

Spännande, jag har inte sett wallflower än (och är rätt ensam om att inte vara intresserad av boken ; ) men jag ser fram emot att se den. Ska kolla in Sam lite extra!