Fredagsfråga - Boklust
 
Äntligen fredag och idag blir jag förhoppningsvis klar med min analys av Frankenstein eller det är egentligen inte förhoppningsvis utan jag måste bli klar med den. Men först till det viktiga, bokbloggsjerka: Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?
 
Mitt svar är enkelt för det stavas b i b l i o t e k. Det händer ofta att jag inte har lust att läsa böckerna som står i min bokhylla, jag är en sådan person som alltid vill ha det jag inte har eller alltid vill göra det jag inte får göra. Alltså vill jag inte läsa de böcker som jag har tillgång till, alla gånger. Men säg mig den person som kan gå in i ett bibliotek och inte hitta en enda bok som man vill läsa? Och även om det inte finns någon bok på just ditt bibliotek så går det att fjärrlåna den från ett annat, biblioteket sköter allt bara för att just du ska få tillgång till just den boken som du vill ha tillgång till. Att det åtminstone är lite fantastiskt måste ni väl ändå hålla med om?
 
 
 
 
#1 - Monika

Ja, eller så lånar man en e-bok och vips så har man den tillgänglig :)

Svar: Det fungerar också såklart :)
Carolina Edvinsson

#2 - Maddes bokblogg

Ja jag som arbetar på bibliotek drar ju hem ofantligt mycket böcker men känner ofta att jag inte har något att läsa!

Svar: I know, det värsta är när det kommer nya böcker för de vill jag kasta mig över direkt ;)
Carolina Edvinsson

#3 - [Anna]

När jag var yngre var det alltid biblioteket som gällde och shit vilka bokhögar man bar hem och vad många fula böcker som fick en chans :)

Svar: Haha, samma här. Det kostar ju inget att chansa ;)
Carolina Edvinsson

#4 - Sanna

Ja! Länge leve bibblan!

#5 - Boklysten

Har provat bibliotek, men det funkar inte alls för mig...

Svar: Som blivande bibliotekarie känner jag att det är något som går sönder i mig nu.. Hehe naerå ;) Biblioteket är ju tillgängligt för alla men frågan är om det egentligen är till för alla? Vilken typ av företag kan serva alla målgrupper? Finns ju liksom inte :)
Carolina Edvinsson

#6 - Mia Eggimann

Ja om det finns ett bibliotek i närheten som är öppet så.
Men jag lånar e-böcker.
Mia

#7 - Therése

Kan vara hålla med! Och med inköpsansvar så är ju biblioteksbokhyllorna bara en förlängning av mina egna :) hur bra som helst!

Svar: Haha, det är ju lyx! Det är nästan så att du har ditt eget bibliotek, bara att det inte är hemma och tar plats ;)
Carolina Edvinsson

#8 - Holavedsbruden Ewa K

Bibliotek är en bra lösning :)

#9 - Lena

Biblioteken är allt bra. Där hittar man alltid något!

#10 - Vargnatts bokhylla

Ja bibliotek är otroligt bra! :)

#11 - Helena, MsHisingen

Har försökt att fjärrlåna ett par gånger, men hittills har jag inte lyckats :( Första gången visade det sig att boken användes som kursbok, andra gången var den för ny. Nu hoppas jag att biblioteket köper in den istället, har lagt den på förslag...

Svar: Ja, men det gör de säkert då :)
Carolina Edvinsson

#12 - Freja

Jag växte i princip upp i ett bibliotek, de är verkligen fantastiska. Men det har gjort att jag vill ha ett helt eget bibliotek, så jag har alltid massor av olästa böcker hemma, inköpta, men ännu inte lästa. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression...

#13 - C.R.M. Nilsson

Det finns säkert alltid något att läsa på biblioteket, men jag är alltför dålig på att ta mig dit ;) Plus att det är sällan det verkar finnas det jag vill läsa.

Svar: Hm, jag har märkt att det är fler som inte tycker att biblioteken är någon höjdare. Det kanske bara är jag som alltid har haft så extremt tur med mina där jag bor? :)
Carolina Edvinsson