Tematrio - Kultur
 
 
Den här veckan handlar Lyrans Tematrio om kulturella aktiviteter: Berätta om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) ni gärna ägnar er åt! Jag är faktiskt riktigt dålig på att konsumera kultur utöver litteratur men jag skulle gärna vilja bli bättre. Jag skulle till exempel vilja lära mig mer om konst för jag tänker att ju mer man kan om det desto intressantare borde det bli. Jag har dock tänkt att gå på Johan Rheborgs utställning på Kalmar slott nu i helgen, jag tror att det kan vara bra. Men åter till kulturella aktiviteter som jag faktiskt utövar.
 
1. Litteratur.
Obviously.
 
2. Film.
Jag är dålig på att se film men jag försöker att bli bättre, till exempel försöker jag ju att se minst en film i veckan vilket ni har märkt genom Måndagens Movie här på bloggen. Jag vet inte hur mycket kultur som ryms i de filmerna vi ser men det är i alla fall en början.
 
3. Museum.
Varför går jag inte oftare på museum? Det behöver ju inte vara ett museum som visar gamla trasiga krukor utan det kan ju lika gärna vara ett modernt museum eller museum med utställningar och så vidare. När jag är utomlands brukar jag passa på att gå på museum men aldrig hemma i Sverige. Man kanske borde börja turista mer i sin egen stad? Jag börjar ju i helgen med Kalmar slott!
 
 
#1 - Lena

Jag skulle också vilja gå oftare på museum. Vet inte varför det inte blir av.

#2 - Sara Pepparkaka

Turista i egen stad är definitivt en underskattad grej. Men muséer, historiska alltså, besöker jag nog.

#3 - Funderskan

Ååhh! Museum! Konstutställningar! Det är riktigt roligt, oftast! Jag undrar ofta över varför jag inte går oftare på museum!

#4 - C.R.M. Nilsson

Jag borde nog också turista lite mer i min stad. Det finns nog en hel del att upptäcka :)

#5 - Freja

Hos mig är det bara böcker och TV numer, jag är dålig på både film och museum...