Nationalism, främlingsfientlighet och etnopolitik 7,5 hp
 
 
Nu har jag skickat in min sista uppgift på sommarkursen Statsvetenskap - Nationalism, främlingsfientlighet och etnopolitik 7,5 hp som jag har gått via Mittuniversitetet. Så om jag inte får några rester, vilket jag varken hoppas eller tror, så kan jag härmed säga att kursen är avslutad.
 
Vad tyckte jag om den då?
Eftersom att det är en sommarkurs lägger jag stor vikt vid att det ska gå att bedriva självstudier i så stor utsträckning om möjligt, alltså inga obligatoriska närvaranden eller omöjliga deadlines, vilket jag tycker att kursen verkligen har uppnått. Den har bestått av två lite mindre PM som ska ha lämnats in vid specifika datum, opponeringar på andras arbeten som också har haft specifika inlämningsdatum och en sista hemtenta som hade slutdatum den 15:e augusti. Redan vid start fick man ut samtliga uppgifter vilket gör att man kan lägga upp studierna precis som man själv behagar, det går ju att göra klart alla på en gång eller skjuta upp det till sista datumet beroende på hur sommaren ser ut.
 
Uppgifterna som sådana var tätt sammanknutna till kurslitteraturen, som också var bra. Särskilt Islamofobi av Mattias Gardell som jag kommer att lägga ytterligare vikt vid här på bloggen i form av en recension. Sällan jag har stött på sådan bra kurslitteratur, både givande och lättläst. De olika frågorna som skulle besvaras var: Innebär globaliseringen ökad eller minskad nationalism? Kan nutida rasism och främlingsfientlighet kännas igen från tidigare historisk sådan? Presentera en trolig förklaringsmodell till varför nationalitet och nationalism uppstår och argumentera kring varför nationen har blivit en sådan viktig identitetsmarkör för människor? 
 
Ytterligare en viktig aspekt när det kommer till distansstudier är ju kommunikationen med lärare och andra studenter, det är helt enkelt viktigt att det går snabbt och att den fungerar. Jag har själv inte nyttjat kommunikationen med varken lärare eller andra studenter men vad jag har sett i forumen så verkar den fungera helt okej. Med andra ord så kan jag varmt rekommendera kursen till andra som har ett visst intresse av nutida främlingsfientlighet. Om ni har några frågor så är det bara att fråga på! 
 
 
#1 - Lottens Bokblogg

Då kan jag med en lättnadens suck avslöja att det är min arbetsplats ;-) Låter som en intressant kurs!

Svar: Mittuniversitetet? Ja, jag har läst både denna och marknadsföring därifrån nu och är mycket nöjd med båda ;)
Carolina Edvinsson