Fredagsfråga - Att vara slav under böckerna
 
 
Fredag och inte vilken fredag som helst utan alla hjärtans dag! Jag ska faktiskt komma med ett alla hjärtansdagtips senare under dagen, även om boken är lite sen att skaffa nu men den duger lika bra att bara ge bort en helt vanlig vardag tycker jag. Åter till veckans bokbloggsjerka som lyder: Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för läsning.
 
En nackdel kan vara att det känns lite överväldigande med antalet böcker som jag vill läsa, jag kommer inte att hinna läsa allt som jag vill under en livstid. Det är sorgligt men tragiskt, ännu mer sorgligt är hur mycket tid jag lägger på böcker som jag inte ens tycker är bra. Jag kanske borde frångå mina principer om att aldrig avluta en halvläst bok. 
 
Fördelarna är som tur är betydligt fler än nackdelarna, särskilt vill jag betona att böckerna tillfredsställer min kunskapstörst. Jag tror dessutom att läsning skapar tolerans, förståelse och bidrar till en växande kunskap hos individen som läser. Att läsa är helt enkelt ett verktyg för att lära. Det handlar inte bara om att läsa ren facklitteratur utan även skönlitteratur i alla dess former kan bidra med bland annat ökat ordförråd och fördjupad läsförståelse, vilket i sin tur genererar enklare informationsinhämtning på annat håll samt förmågan till kritiskt tänkande och reflektion. Viktiga saker med andra ord. 
 
Jag tycker att jag har relativt mycket tid över till läsning utan att behöva skapa tid, jag jobbar varken heltid eller har familj så det beror väl till stor del på det antar jag. Jag ser heller inte särskilt regelbundet på Tv, ibland läser jag och ser på Tv samtidigt och så brukar jag försöka att läsa i någon timme innan jag går och lägger mig. Jag är med andra ord nöjd med min lästid så som den ser ut idag.
 
 
#1 - Malin

Igenkänningsfaktor!
Bilden gjorde mig för övrigt väldigt sugen på att läsa en klassiker av Brontë-systrarna :)

#2 - Sara Pepparkaka

Lyckliga du som upplever att du har mycket lästid!

#3 - Sanna

Hear hear! Jag är helt övertygad om att de stora bildningsluckorna vi ser hos dagens studenter har viss koppling till att det blir mer slösurfande och mindre läsning nu för tiden.

#4 - Gia

Egentligen är man väl lite dum som tragglar vidare med böcker man inte tycker om när det finns så mycket annat man skulle kunna läsa, jag är likadan...

#5 - Monika

Man lär sig väldigt mycket genom att läsa, också det att det faktiskt finns andra människor i världen, som inte alls har det som vi.

#6 - [Anna]

Läsning är så bra för att man blir lite mer allmänutbildad får sätta sig in i andra personer/världars tänkande och liv och även om det inte är verkligt så lär man sig mycket! Sen är det bra för språket att läsa :)

#7 - Holavedsbruden Ewa K

Absolut! Läsning gör oss till bättre människor.

#8 - Vargnatts bokhylla

Ja det där med att man aldrig kommer hinna ta sig igenom alla böcker man vill är en anledning till att jag försöker lägga undan böcker jag inte fastnar för även om det tar emot!

#9 - Lottens Bokblogg

Jag försöker undvika att tänka på att man inte skulle hinna (eller kunna) läsa alla böcker som man skulle vilja. Men det motiverar en att faktiskt strunta i att läsa ut en dålig bok.

#10 - C.R.M. Nilsson

Just det där att det finns så mycket jag vill läsa, men som jag vet att jag måste prioritera bort därför att det är omöjligt att hinna, känns väldigt trist. Men å andra sidan ger böcker så himla mycket mer än den lilla nackdelen :)

#11 - Mia Eggimann

Det måste vara gott att ha så mycket tid för läsning, när jag var ung var det annat som drog, fast visste läste jag med. Kom ihåg att jag låg på nätterna och läste, kunde inte sluta. Men nu tar jobb och familj mycket tid.
Mia

#12 - Evelina

Håller verkligen med dig att läsning bidrar till ökat ordförråd och djupare läsförståelse som alla verkligen har nytta av:)

#13 - Freja

Böcker ger verkligen kunskap, om allt möjligt!