Måndagens Movie: Monsters University
 
 
 
 
  Titel: Monsters University
  Premiär: 31 juli 2013 (Sv)
  Längd: 104 min
  Genre: Animation, Adventure & Comedy
  Medverkande: Billy Crystal, John Goodman & Steve Buscemi
  Imdb-betyg: 7,5
 
  En prequel till Monsters Inc.
 
 
 
 
 
 
Handling: Historien kretsar kring hur det gick till när Mike och Sully fick jobb på Monsters Inc. Filmen utspelar sig i collegemiljö på den eftertraktade skolan Monsters University där bara de bästa skrämmarna kvalificerar sig för utbildning. Mike är den hårt arbetande studenten som lär sig allt som finns att lära sig i teorin medan Sully är den som glider igenom på talang, båda lyckas bli reglerade och deras enda chans är att ställa upp med ett lag i den årliga skrämseltävlingen tillsammans med skolan nördigaste lag. Vinner de den så får de åter igen varsin plats på skolan. 
 
Omdöme: En uppföljare är alltid en uppföljare och det är klart att det inte blir samma sak som när det här med monster var helt nytt. Handlingen är dessutom lite väl förutsägbar med det nördigaste laget som ställer upp i den tuffaste tävlingen, det handlar om lagarbete och att inte reta varandra och pekpinnarna dyker upp titt som tätt. Jag tror också att collegemiljön är roligare för den äldre tittaren eftersom barn inte har de filmreferenser som jag besitter med alla dessa collegefilmer, det är liksom en barnvänlig animerad collegefilm. Den är inte riktigt lika rolig som den första filmen men den är oerhört snyggt gjord och en fröjd att se på. Extra plus till de små referenserna till den andra filmen. 
 
 
#1 - ALEXANDRA

Jag tror att jag är ohälsosamt förtjust i Monsters Inc. Båda filmerna. Såg den här för någon månad sedan och vill redan se den igen. Snigeln får mig att gråta av skratt :)