Januari hos Albert Bonniers
 
  Maxim Grigoriev - Städer
  Förlag: Albert Bonniers
  Maxim Grigorievs noveller söker sig till städer, ibland bara tanken på en stad, och rör sig gärna i såväl stadens som människolivets minst anslående utkanter.
 
 
 
 
 
  Jesper Svenbro - Hill, Hill, Hill
  Förlag: Albert Bonniers
  Forskaramanuensen Jesper Svenbro kommer över ett grekiskt manuskript av konstnären Carl Fredrik Hill i Lund i början på 70-talet. Först nu har han lyckats dechiffrera det.
 
 
 
 
 
  Lars Norén - Ingen
  Förlag: Albert Bonniers
  Jag är snart ensam med mig själv, som jag helst av allt har önskat mig. Jag talar långsamt. Jag pratar utan ord. Det får vara med orden.
 
 
 
 
  Nora Roberts - Främlingen vid havet
  Förlag: Albert Bonniers
  Eli Landon är en framgångsrik brottsmålsadvokat som förlorar allt då han blir anklagad för att ha mördat sin fru. 
 
 
 
 
 
  Ida Börjel - Ma
  Förlag: Albert Bonniers
  Ida Börjels nya bok är ett försök att skriva de döda i deras frånvaro – men skrivs de fram levande igen eller omigen döende, döda?
 
 
 
 
 
 
 
  Leene Kaaberböl & Agnete Friis - De oönskade
  Förlag: Albert Bonniers
  I ruinerna av ett nedlagt militärsjukhus i Ungern letar två unga män efter något att sälja på svarta marknaden. De finner något som visar sig vara betydligt mer värdefullt än de hade kunnat hoppas på.
 
 
 
 
 
  Sasha Grey - Juliettesällskapet
  Förlag: Albert Bonniers
  Catherine läser filmvetenskap på universitetet och är sambo med sin pojkvän Jack som är kampanjansvarig för en känd amerikansk politiker. Hon har en väl dold hemlighet. Sexfantasier fulla av åtrå och lust som både gör henne upphetsad och förbryllad. 
 
 
 
  
  Milan Kundera - Ett möte
  Förlag: Albert Bonniers
  Milan Kunderas nya essäsamling är ett passionerat försvar av konsten, i en tid som, menar han, inte längre särskilt värdesätter konst eller skönhet.
 
 
 
 
  Ann Cleeves - Glasverandan
  Förlag: Albert Bonniers
  Temat för kursen är spänningslitteratur. Men snart krackelerar idyllen. En dag hittas en av lärarna, en känd tv-profil, grymt knivhuggen i närheten av husets vackra glasveranda.
 
 
 
 
 
 
  Lotta Lotass - Varia
  Förlag: Albert Bonniers
  Sammantaget formar sig texterna, som publicerings- och innehållsmässigt ”skuggar” författarskapet, till ett slags poetik 
 
 
 
 
 
  Anna Hallberg - Ljusgrönt och aska
  Förlag: Albert Bonniers
  En komplex arkitektur som rymmer både jubel och förödelse.
 
 
 
 
 
  L. Marie Adeline - Förödande hemligheter
  Förlag: Albert Bonniers
  Livet har förändrats för Cassie sedan hon upptäckte SECRET, det hemliga sällskapet där kvinnor hjälper varandra att förverkliga sina erotiska drömmar.
 
 
 
 
 
  Thomas Kanger - Stulen barndom
  Förlag: Albert Bonniers
  Den erfarne grävreportern Thomas Kanger frilägger ett mörkt kapitel i det svenska folkhemmets historia: den systematiska vanvården av barnhemsbarn, som pågick i över femtio år och drabbade tiotusentals barn.
 
 
 
 
 

Det här är inte alls min sorts utgivning för det är faktiskt inte en enda bok som jag känner mig särskilt lockad av. Hur är det med er? Jag antar att det måste finnas något fan av i alla fall Nora Roberts och Ann Cleeves?
 
 
#1 - Malin

Nej jag måste erkänna att detta inte lockade mig så mycket heller faktiskt :/