Januari hos Wahlström & Wistrand och Forum
 
  Maud Olofsson - Jag är den jag är
  Förlag: Wahlström & Widstrad
  Centerpartiets förra partiledare Maud Olofsson har gjort en lång resa från norrländska Högbyn till maktens korridorer. En resa som inte minst har inneburit en personlig kamp mot fördomar hon mött som kvinna från landsbygden.
 
 
 
  Ester Roxberg - Min pappa Ann-Christin
  Förlag: Wahlström & Widstrand
  År 2010 kommer 58-årige prästen och trebarnspappan Åke Roxberg ut som Ann-Christine och lever idag som kvinna. Detta är dottern Esters berättelse om vad som händer när man plötsligt får en pappa som heter Ann-Christine.
 
 
 
 
  Estrid Bengtsdottir & Kristina Thulin - Kerstin Thorvall book club
  Förlag: Wahlström & Widstrand
  Ett tiotal välkända kvinnor direktrapporterar från sina bokklubbsmiddagar.
 
 
 
 
 
  Sheryl Sandberg - Lean In
  Förlag: Wahlström & Widstrand
  Varför klättrar så få kvinnor högt i karriären? Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg beskriver genom personliga erfarenheter, humor och väl underbyggd fakta hur kvinnor kan ta större plats i arbetslivet.
 
 
 
  Thomas Tidholm - Hilding Kvists minnen
  Förlag: Wahlström & Widstrand
  Thomas Tidholms nya bok har formen av en dagbok. Den antas vara skriven av diversearbetaren Hilding Kvist, en fiktiv person som sägs ha levt i Ljusnans dalgång i Hälsingland under förra halvan av 1900-talet.
 
 
 
 
 
  Åsa Foster - Man måste inte alltid tala om det
  Förlag: Forum
  En novellsamling om maktbalanser: mellan svarta och vita, rika och fattiga, män och kvinnor, och om vad som händer när balanserna rubbas.
 
 
 
  Nadeem Aslam - Den blinde mannens trädgård
  Förlag: Forum
  När den unge läkarstudenten Jeo ska ta sig över gränsen till Afghanistan och ge vård åt den skadade civilbefolkningen beslutar sig hans fosterbror Mikal för att följa med. Men trots sina goda avsikter blir de snart indragna i krigets fasansfulla skeenden. 
 
 
 
 
 
  Lucy DIllon - Tango för vilsna själar
  Förlag: Forum
  Att dansa är som att dricka champagne utan att få baksmälla, har Lucy Dillon sagt. Och i Tango för vilsna själar tar hon med läsaren på kvällskurs i sällskapsdans.
 
 
 
 
 
  Karin Fossum - Carmen och döden
  Förlag: Forum
  I ett obevakat ögonblick har det värsta tänkbara hänt. Ett litet barn har drunknat i en damm. Det ser först ut att vara en olyckshändelse och de unga föräldrarna är förtvivlade. 
 
 
 
 
 
  Erik Valeur - Det sjunde barnet
  Förlag: Forum
  Det sjunde barnet är berättelsen om barnhemsgåtan och om förbindelsen mellan de sju barnen vars liv kom att hänga oupplösligt samman under de år under senare delen av 1900-talet då välfärdssamhället kom till Danmark. 
 
 
 
 
  Eben Alexander - Till himlen och tillbaka
  Förlag: Forum
  Tusentals människor har nära-döden-upplevelser även om forskarna hävdar att det är omöjligt. Doktor Eben Alexander var en av de forskarna.
 
 
 
 
  Malcolm Mackay - En lönnmördare tar farväl
  Förlag: Forum
  Hur går en yrkesmördare i pension? Frank MacLeod var den bäste i sin bransch. Eftertänksam. Effektiv. Hänsynslös. Men har han fortfarande vad som krävs? De flesta lönnmördare går ett dramatiskt slut till mötes. Men Frank MacLeod har hållit sig i branschen längre än de flesta - längre än han borde.
  
 
 
 
 
Här finns det flera intressanta titlar tycker jag och speciellt den sistnämnda som verkar vara i en ny serie som jag har missat, måste genast kolla upp Malcolm Mackay! Det sjunde barnet lät också som en spännande bok. Tango för vilsna själar antar jag kommer att bli ganska populär och likaså tror jag att Den blinde mannens trädgård kommer att bli en snackis. Forum verkar ha hittat rätt i januari. Vad tror ni?
 
 
#1 - Amanda

Jag håller med, det var flera intressanta här. Kul!