Fredagsfråga - Att inte köpa grisen i säcken
 
 
 
Det är äntligen fredag men fredagskänslan vill inte riktigt infinna sig här. Jag är stressad och pressad och känner att min tid inte riktigt räcker till längre men jag ska ändock försöka komma fram till någon svarsformulering till veckans bokbloggsjerka som lyder: Kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?
 
Jag lånade först samtliga böcker i Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin av Jonas Gardell men de står numera även i min bokhylla. Det känns mer som en investering, böcker som aldrig kommer att sluta vara viktiga eller välskrivna. Jag har också köpt en Harry Potter-box trots att jag först har lånat av vänner eftersom det känns som böcker som jag skulle vilja läsa om inom en snar framtid. Ytterligare en bok som jag har lånat och sedan själv köpt är En man som heter Ove av Fredrik Backman. Så det finns faktiskt några exempel, säkert fler än vad jag har räknat upp nu, men jag har däremot inte läst om de böcker som jag har köpt. De står mest och ser snygga ut.. än så länge.
 
 
#1 - Vargnatts bokhylla

De är ju alltid praktiskt att ha dem hemma om man känner för omläsning! :)

Svar: Precis! Det har dock aldrig hänt än men utifall om eventuellt den dagen skulle komma så ;)
Carolina Edvinsson

#2 - Malin

Jag tänker nog lite likadant, det blir ju som en investering. Speciellt om man planerar att läsa om böckerna!

#3 - bloggbohemen

Om jag hade lånat TATUH-trilogin hade jag nog också köpt dem av samma anledning som du nämner. Annars köper jag i princip aldrig böcker som jag redan läst.

#4 - Mia Eggimann

Va roliga bilder du hittar. Jag funderat på att köpa denna trilogi också, ska se om jag hittar den på någon loppis.
Mia

#5 - Therese

Jag köper mina och kan bara stå och bläddra och le saligt åt dem, när jag inte läser om vill säga :)

#6 - Bokdamen

Ibland vill man ju ha vissa böcker. Även om jag köper böcker väldigt sällan så är jag lite sugen på att köpa Expeditionen som jag lånat/läst. :)

Svar: Den köpte jag innan jag läste den, dock har jag ännu inte läst den.. men den är fin att ha i bokhyllan! En sådan bok som man kan bläddra lite i ibland bara tycker jag :)
Carolina Edvinsson

#7 - Monika

Jag har inte heller läst om de böcker jag köpte efter att jag hade läst dem :)

#8 - Holavedsbruden Ewa K

En man som heter Ove har sin givna plats i min hylla också.

#9 - Zelly

En ny Harry Potter box skulle jag så gärna vilja investera i och läsa om böckerna.

#10 - Freja

Jag är oekonomisk på alla sätt när det gäller böcker. Jag läser inte e-böcker och jag lånar inte på bibblan... Jag gillar fysiska böcker. och jag vill ha dem kvar hos mig när jag läst dem...

Svar: Man får i alla fall mycket snygga bokhyllor! :)
Carolina Edvinsson