Fredagsfråga - Varför bokbloggar inte män?
 
En kort men komplicerad fråga idag i veckans bokbloggsjerkaVarför är det nästan bara kvinnor som bokbloggar?
 
Först vill jag tipsa om Instagramkontot hotdudesreading om man vill se att det faktiskt även finns en hel del män som läser. Jag tror snarare att svaret ligger i ordet blogg. Statistik visar att det i unga åldrar skiljer sig markant åt när det kommer till vad tjejer respektive killar gör på Internet (SOI 2013). Och jag tror att skillnadernas finns kvar även när vi kommer upp i åldrarna, att bloggbranschen helt enkelt är en kvinnodominerad värld. 
 
 
#1 - Monika

Tror också att ordet blogg är avskräckande för män, speciellt bokblogg där det ju faktiskt finns flest kvinnor.

#2 - Maddes bokbloggm

Eftersom det är så många kvinnor som bokbloggar så kanske det är svårt för en man att "våga" ge sig in i den här världen.
Tyvärr lever vi ju i ett samhälle där man ska vara manlig och tuff som kille och då kan det vara svårt.
En fundering bara..

#3 - Vargnatts bokhylla

Det har du nog en poäng i :)

#4 - Johanna

Visst finns det män som läser, men kanske är kvinnorna ännu fler? Trevlig helg :)

#5 - Holavedsbruden Ewa K

Så kan det vara. Bilden är riktigt ögongodis ;)

#6 - Boklysten

Håller med!

#7 - Helen

Intressant svar, jag tror du har en poäng där.

#8 - [Anna]

Jo men killar har ju inte tid att läsa bloggar och bloggar inte själv om de inte har ett intresse som är väldigt bloggvänligt!!

#9 - Amanda

Det låter väldigt sant! För något som ofta likställs med bokbloggande är "booktube" när folk videobloggar om böcker istället och där finns det långt fler manliga bokvloggare (eller vad man nu kallar det). Kanske beror på att de spenderar mer tid framför youtubevideor än bloggar? (+ att de förstås har större chans att tjäna pengar på det än vanliga bokbloggare, och jag kan tänka mig att många unga tjejer tycker om att titta på killar prata om böcker)

#10 - Newsbreak

Tror att det har att göra med det du säger, ordet "blogg". För jag tvivlar inte alls på att det finns flera män där ute som läser många böcker och som skulle kunna blogga ..

#11 - Robert W

Du kanske har rätt. "Bloggosfären" kanske är en i huvudsak kvinnlig värld. Utom när det gäller politik och sånt då...

#12 - Sanna

Jag har en teori om att män bara "törs" blogga om de gör det jätteseriöst och professionellt medan det här vardagsbabblet inte är tillräckligt manligt - och har man så höga krav på sig är det klart det är färre som tar sig an det.

#13 - A ROOM OF MY OWN

men en riktigt läsande man skulle väl kunna ha glädje av bloggar? sin egen och andras. vederbörande borde unna sig det. jag tror som Sanna ovan

#14 - Marie Eggimann

Ja så kan det vara, bra tips.

#15 - C.R.M. Nilsson

Att kvinnor statistiskt läser mer och att kvinnor statistiskt bloggar mer är säkert möjliga förklaringar till varför det är så kvinnodominerat i bokbloggsvärlden.