Downton abbey säsong 1
 
Nu har jag sett hela första säsongen av Downton Abbey och jag måste säga att det var mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Jag följer annars Game of thrones så ett kostymdrama om den engelska överklassen kändes ju inte riktigt som min kopp te från början men ack vad fel jag hade. Det är inte hutlöst spännande men det är också lite skönt, att inte behöva sitta på helspänn och undra vem som kommer att dö härnäst (som Game of thrones faktiskt kan anklagas för). Miljöerna i serien är ju helt fantastiska! Och kostymerna! Och skådespelarna! Och ja, som ni märker så är jag smått förälskad. Jag gillar särskilt att familjen som vi följer faktiskt är godhjärtad, trots sin stora rikedom. Sedan gillar jag att allvar blandas upp med humor, att det finns karaktärer som står upp för kvinnans rättigheter och att man kommer dem så nära att det nästan känns som om man är en del av familjen. Särskilt gillar jag karaktärerna Charles Carson (Jim Carter), Anna Smith (Joanne Froggart), Mrs. Hughes (Phyllis Logan) och Violet Crawley (Maggie Smith). Med andra ord främst tjänstefolket. 
 
Varje avsnitt är nästan en timme långt, även om det känns kortare, så mycket hinner hända men jag hade dock lite svårt att lista ut hur lång tid det hade gått mellan varje avsnitt? Det är heller inte en serie som man käner för att se i ett streck eftersom den inte är så spännande i sig och det förekommer heller inga direkta cliffhanger. Jag har däremot redan reserverat säsong nummer två på biblioteket så den dyker väl upp i dagarna någon gång. 
 
Ser ni på Downton Abbey? Vilken är i så fall er favoritkaraktär? 
 
 
#1 - Ewelina

Jag ser på Downton Abbey så fort det är på TV :) Min favoritkaraktär måste vara formodern (Maggie Smith) :)

Svar: Ja, Maggie Smith är lysande!
Carolina Edvinsson

#2 - Julia

Älskar Downton Abbey. Plöjde igenom samtliga säsonger i julas. Måste jag välja några favoriter är det Isobel Crawley, Branson, Carson och the one and only Violet. Maggie Smith är fantastisk :D

#3 - Zelly

Åh den här har jag velat se ett bra tag nu men det har inte blivit av än att jag tagit tag i den. Men nu när fem säsonger finns på Netflix ska jag nig inte skjuta upp det länge till.

Svar: Nej gör inte det. Det är riktigt bra :)
Carolina Edvinsson

#4 - Louise

Jag har faktiskt tänkt börja se den här omtalade serien, men det har inte blivit av ännu :)

Svar: Gör't bara!
Carolina Edvinsson