Fredagsfråga - Tv-serier
 
Ni kommer inte att tro era ögon när jag skriver det här men jag ser nästan inga serier alls. Förut såg jag allt som fanns att se men kanske kom jag till en punkt när jag blev mättad, hamnade efter och det blev bara en jobbig grej att ta igen. Det ska väl föras till protokollet att min sambo inte gillar att se serier så om jag ska se får det blir själv, vilket i ärlighetens namn inte är särskilt kul. Man vill ju ha någon att prata om det med! Men visst såg jag några serier förra året. Såsom Game of thrones, där vi båda faktiskt är i fas och till och med ser fram emot nästa avsnitt. (Var är nästa säsong!?) Sedan såg jag ju och blev störtförälskad i Sherlock! Plöjde igenom avsnitt efter avsnitt på ett sätt som jag inte gjort på flera år! Vilken höjdare! 
 
I år har jag tänkt att jag ska försöka att se lite fler serier (vilket nyårslöfte!) för att kunna hänga med lite mer i snacket som pågår i min närhet och på jobbet. Nu har jag sett första avsnittet av Sons of anarchy och första avsnittet av Downton Abbey. Båda var väl helt okej än så länge. Tidigare har jag även testat Breaking Bad och True Detective men inte riktigt fastnat, borde jag försöka igen? Jag får väl helt enkelt kolla in era bokbloggsjerkar för att ta reda på svaret.
 
 
 
#1 - Maddes bokblogg

Sherlock har jag sett lite grann i från och tyckte det va ganska bra.

#2 - [Anna]

Breaking bad och True detectiv gav jag inte mer än 1-2 avsnitt var verkligen ingenting för mig.

#3 - My - Morgonkaffet.se

Downton Abbey är SÅ bra! Första avsnittet tyckte jag var lite "Mjaahh..." men sen blev jag så fast att jag praktiskt taget streckkollade på alla säsongerna och blev jättedeppig när jag sett klart dem (p.g.a dröjer till nästa säsong). Så bara fortsätt att se det :)

Game of thrones kommer till våren. April tror jag, eller något sådant...

2 andra skitbra serier är American Horror Story & How to get away with murder - Mina favoriter just nu!

#4 - Monika

Breaking bad gillade jag väldigt mycket, men det tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle titta på den. Det är väldigt svart humor :)

#5 - Sanna

Jag gillade Breaking Bad trots att den är rätt blodig och elak, för att det var många smarta vändningar! Sherlock är underbar.

#6 - Bokhuset

Game of thrones måste jag antingen se eller läsa eftersom George RR Martin finns utanför min dörr i sommar. Se om jag kan få till en intervju med honom, det vore en dröm. I övrigt hade jag inga serier att tipsa om förutom Supernatural så jag tipsade om böcker istället :-)

#7 - Hanneles bokparadis

maken och jag gillar inte samma, jag ser i min iPad ibland.

#8 - C.R.M. Nilsson

Sherlock är verkligen en fantastisk serie :)

#9 - Skriva läsa leva

Sherlock är helt klart favoriten!

#10 - G I N A ~

sherlock är något jag har på min "måste se"-lista :D

#11 - Snowglitter

Jag började kolla på Revenge under jullovet och nu är jag helt fast :)

#12 - Lena

Game of Thrones glömde jag ju i mitt inlägg. Otroligt bra! Sherlock tipsar även jag om. Sons of Anarchy skall vi börja kika på snart. vi köpte en box med de fem första säsongerna för ett tag sedan.

#13 - Boklysten

Downton Abbey har jag sett några avsnitt av, men det blev nog bara min man som fastnade för den serien.

#14 - Vargnatts bokhylla

Sherlock är underbar :)

#15 - Zelly

Älskar Game of thrones. Och Sherlock är med så himla bra.

#16 - A ROOM OF MY OWN

Game of Thrones ska jag försöka mig på. Downton Abbey är verkligen otroligt bra. True Detective vill jag också se. Breaking Bad känner jag inte alls till

#17 - Ewelina

Jag har sett Sherlock någon gång ibland, men jag missade ganska mycket i början :) Tror jag måste se serien från början för att förstå mer

#18 - Anonym

Sherlock (särskilt första säsongen) och Downton Abbey är två riktigt bra brittiska kvalitetsserier. Gillar båda!

#19 - bloggbohemen

Sherlock (särskilt första säsongen) och Downton Abbey är två riktigt bra brittiska kvalitetsserier. Gillar båda!

#20 - Lottens bokblogg

Ja hänga med i snacket är inte lätt. Jag har en arbetskamrat som har exakt samma smak vad gäller norska och danska serier så jag kan alltid prata med henne ;-)

Svar: Vad smidigt! ;)
Carolina Edvinsson

#21 - Mia Eggimann

Jag såg Sherlock ett tag men tröttnade sedan

#22 - Ylva

Säsong fyra började den sjunde januari, i onsdags, på kanal 2. Det var för mig nytt avsnitt.....Älskar den serien och Downton Abbey trots att de är helt olika :D

#23 - Holavedsbruden Ewa K

Är urkass på serier. Men förstår att det finns några jag borde se.

#24 - Cissi - Bokstunder

Min sambo gillar heller inte serier - eller han vill snarare inte fastna i massa långkörare. Så om jag kollar så är det när han gör lite andra saker. Det är med dubbla känslor jag läser alla tips eftersom jag egentligen inte vill se mer tv. Men ska jag kolla på tv vill jag å andra sidan se bra saker :-).

#25 - Veronica A.

True Detective var lite seg i början men ifall man tar sig igenom det dryga så blir den efter något avsnitt riktigt spännande :)

#26 - Helen

Sherlock är en helt underbar serie! Nu har jag tur som har en sambo som älskar att titta på tv-serie lika mycket som mig, så vi följer rätt många serier!

#27 - Freja

Sherlock är i en klass för sig verkligen!