Fredagsfråga - Bloggläsare
 
Jag hade egentligen fredag redan igår eftersom jag är ledig idag men samtidigt blir det ju inte riktigt fredag på riktigt förrän Bokbloggsjerkan är gjord så här kommer den: Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.
 
En mycket lång och komplex fråga som jag tyvärr inte har något givet svar för men jag ska göra mitt bästa för att i alla fall formulera något. 
 
1. Interagerar med läsare - Jag är oerhört dålig på att svara på kommentarer på min egen blogg. Jag lovar bättring på den punkten. Jag brukar dock försöka kommentera på andras bloggar, om jag har något att skriva. Jag läser betydligt fler inlägg än vad jag kommenterar men oftast lämnar jag inga avtryck. Jag borde kanske bättra mig även på den punkten.
 
2. Lockar nya läsare - Här gör jag nog inget aktivt för att "ragga" nya läsare men däremot länkar jag samtliga recensioner till inköpsställen för att dyka upp på deras hemsidor med min recension. 
 
3. Befintliga läsare - Inte heller här gör jag något aktivt, utan tänker att jag hoppas att jag skriver en så pass bra blogg att i alla fall några återvänder. 
 
4. Drivkraft - Jag skriver bloggen för att jag tycker att det är kul att skriva och diskutera böcker med andra och det sker så sällan i verkliga livet och det här forumet är perfekt för detta. Här får jag leva ut min nördighet utan att det stör någon som inte är intresserad. Sedan är bloggen ett väldigt bra sätt för mig att komma ihåg vad jag har läst och det är enkelt att gå tillbaka och se vad jag tyckte om en specifik bok. Det blir lite som ett digitalt arkiv.
 
5. Att tänka på sina läsare - Jo, lite tänker jag nog på läsarna. Jag vill gärna publicera två inlägg om dagen för att det ska bli en kontinuerlig uppdatering. Jag vill gärna inte publicera liknande inlägg på rad utan ha lite variation. Sedan är ju själva innehållet helt speglat efter mina egna intressen, det kan jag ju inte göra så mycket åt.
 
 
#1 - Ugglanoboken

Jag gillar att du lever ut din nördighet :-)

#2 - Boklysten

Jag har inte heller varit särskilt bra på att kommentera på andra bloggar eller svara på kommentarer på min egen blogg den senaste tiden!

Svar: Skönt att jag inte är ensam!
Carolina Edvinsson

#3 - David /OArYA

Vi fungerar tydligen väldigt likt i hur vi arbetar med bloggarna :)

#4 - Monika

Två inlägg om dagen? Det kanske vore något att tänka på, jag har bara ett :)

#5 - C.R.M. Nilsson

Att få leva ut sin egen nördighet är det bästa med bloggen :)

Att kommentera på andras bloggar måste jag bli bättre på. Ibland kan jag drabbas av "blygsel" efter att ha skrivit en kommentar och gått ifrån utan att skicka den.

Svar: Hm, borde kanske finnas en bättre "Like" funktion där man inte behöver skriva en hel kommentar ;)
Carolina Edvinsson

#6 - A ROOM OF MY OWN

bloggen är ju ytterligare ett sätt att röra sig i bokvärlden och - som du uttrycker det - leva ut sin nördighet. och att dessutom dela med andra. kommentarer är roligt både att få och ge

Svar: Ja, när jag började blogga trodde jag verkligen inte att det fanns så här många som delade mitt intresse ;)
Carolina Edvinsson

#7 - Helen

Att leva ut sin nördighet är skönt och en av de stora fördelarna med att ha en blogg! Jag skriver dock mycket färre inlägg, kanske jag ska bli bättre på det.

Svar: Färre inlägg betyder ju å andra sidan att du har mer tid för läsning :)
Carolina Edvinsson

#8 - Maddes bokblogg

Jag försöker vara aktiv på andras bloggar men i bland räcker inte tiden till tyvärr.

Svar: Nej, så är det ju och jag kan nog också "skylla" på det.
Carolina Edvinsson

#9 - Hanneles bokparadis

vill man ha kommentarer så får man nog skriva själv också.

Svar: Så är det ju.
Carolina Edvinsson

#10 - Bokhuset

Jag är också alldeles för dålig på att kommentera. Bättre på besök dock så det syns i statistiken i alla fall. :-)

Svar: Hehe, ja ett litet avtryck gör man ju alltid vare sig man vill det eller inte ;)
Carolina Edvinsson

#11 - Anna Fantastiska berättelser

Det där med att länka till inköpsställena borde jag prova på. Jag har sett det på andra bloggar men inte blivit färdig att göra det själv.

#12 - Lena

Jag brukar ofta kommentera på andra bloggar om något är intressant och jag försöker svara på kommentarer hos mig när någon ställer frågor eller skriver något som kan besvaras.

Svar: Ja, jag tycker att det känns lite dumt att svara bara för svarandets skull?
Carolina Edvinsson

#13 - Holavedsbruden Ewa K

Drivkraften och glädjen i att blogga måste vara det absolut viktigaste, tror jag. Själv måste jag bli bättre på att lämna avtryck efter mig hos andra bloggar. Jag läser och njuter, men säger inget.

Svar: Ja, det är något som jag också måste bli bättre på..
Carolina Edvinsson

#14 - Vargnatts bokhylla

Haha gillar också att få leva ut nördigheten så här fritt och dela den med andra :)

#15 - MonsterSteffa (fd. Funderskan)

Två inlägg om dagen är ambitiöst! Jag försöker få minst två inlägg om veckan! ;) Men kommentarer känns som självklart att få nya läsare, eller i alla fall behålla läsare :)

Svar: Man skriver ju efter sina egna förutsättningar ;)
Carolina Edvinsson

#16 - Therése - Kattugglan

ja visst är det härligt att kunna leva ut sin nördighet på sin och andras bloggar:) Jag ä också en av de där som läser många bloggar men kommenterar på få, tyvärr. Något jag borde bli bättre på!

Jag är imponerad av att du klarar hålla två inlägg om dagen. Jag är glad om jag hinner/mäktar med 5 inlägg i veckan typ...