Istvillingar
 
 
Titel: Istvillingar
Författare: S.K. Tremayne
Antal sidor: 349 (Inbunden)
ISBN: 97891 7461 3643
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: The ice twins
Första mening: "Våra stolar är placerade precis två meter från varandra."
 
Handling: Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - oskiljaktiga, sex år gamla och så lika att inte ens deras föräldrar kan se skillnad på dem. Men så en dag händer det som inte få hända, en av dem trillar ner från en balkong och dör. Kvar blir Kirstie och hennes föräldrar och alla är förstås utom sig av sorg. De bestämmer sig för att flytta till en otillgänglig ö i Hebreiderna där de har ärvt ett hus. Men den nystart som de drömmer om sker inte, istället blir Kirstie allt olyckligare och beskyller föräldrarna för att förväxla henne med den omkomna systern. Samtidigt börjar mörka hemligheter komma upp till ytan som hotar att splittra familjen.
 
 
Omdöme: Läskiga barn måste ändå ses som ett klassiskt knep för att skapa stämning och till en början fungerar det väldigt bra i den här boken. Jag vill läsa mer, jag blir uppskrämd av den kvarlämnade tvillingssystern som påstår att hon inte är den hennes föräldrar säger att hon är och till sist övertygar hon dem så pass mycket att även de börjar tveka. Vad var det egentligen som hände den där kvällen? Vem var det som dog? Men sedan när de frågorna har väckts inom mig känns boken lite tjatig, för vi kommer aldrig till något mer frågetecken utan hela boken blir en resa för att ta reda på just detta. Till en början känns det spännande men ju fler sidor som passerar desto mer tröttnar jag på historien. 
 
Jag trodde att boken skulle ha en mer oväntad vändning än vad den hade, jag blev besviken. Jag kanske inte hade räknat ut precis allt, det ska jag inte påstå, men däremot tycker jag att slutet blev för enkelt. Att knyta ihop säcken på en sådan här historia är dock inte lätt, men jag tycker ändå att det hade kunnat vara ett bättre slut än vad det blev.
 
Och jag måste be om ursäkt till eventuella läsare för denna usla recension, men det var ett tag sedan jag läste den och jag måste bli betydligt bättre på att skriva omdömet så fort jag har läst ut boken. För nu har ju en hel del böcker hunnit komma emellan!
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
 
#1 - Boklysten

Jag tyckte den var så bra!

Svar: Jag tycker att själva idén är bra, men efter ett hundratal sidor blev jag tyvärr lite less på den..
Carolina Edvinsson

#2 - Monika

Ojdå, det var ju inte så positivt. Tror jag vill läsa den ändå :)

Svar: Den var riktigt bra till en början! Och jag gillar själva storyn egentligen men det var bara det att den kändes lite tjatig och att jag inte fastnade för karaktärerna..
Carolina Edvinsson

#3 - Lottens bokblogg

Jag tyckte inte den var så läskig och var lite besviken Skönt att inte vara den enda :-)