Bokbloggsfråga - Blogginlägg
 
Dags att besvara veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen håller i och den här gången ligger fokuset på innehållet i bloggen: Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att läsa hos de bokbloggar du följer (recensioner, svar på utmaningar, listor, fakta, boknyheter, personliga inlägg, temainlägg eller vad det nu kan vara)? Och vilken typ av blogginlägg tycker du själv är roligast att skriva?
 
Jag tycker att de roligaste inläggen är recensioner på böcker som jag själv har läst. Och jag gillar relativt detaljerade recensioner, inte recensioner som när jag efter att jag har läst dem fortfarande inte vet vad det var som var så himla bra att boken får 5/5 i betyg!? Jag är ledsen men det ger inte mig någonting. Sedan gillar jag såklart extra mycket när bloggaren inte alls är av samma åsikt som mig angående en bok, det kryddar upp läsningen såklart! 
 
Angående vilka inlägg som jag tycker är roligast att skriva så är det nog de recensionerna på böcker som verkligen har berört mig på något sätt, både positivt och negativt. Det är ju helt klart lättare att skriva en recension på en bok som man inte alls tyckte om än en som har kommit att bli något av en favorit men å andra sidan vill man ju verkligen nå ut med sin rekommendation om en bra bok. Så ja, recensionerna är nog roligast. Även om de också tar mest tid i anspråk både att läsa och att skriva.
 
 
 
#1 - Louise

Visst är det roligt att läsa recensioner av böcker man själv läst, och som du säger, speciellt då personen tycker helt annorlunda från vad man själv tyckte! Så länge man förstår varför det vill säga, det ger mig inte lika mycket om det mest är korta konstateranden.

Svar: Ja, det där Varför är väldigt viktigt och jag tycker att jag alldeles för ofta saknar det i en recension tyvärr..
Carolina Edvinsson

#2 - Joelinda

Håller med dig! Recensioner är roligast att läsa - antingen de där jag och bloggaren tycker helt olika eller de där vi tycker exakt samma. Jag vill inte läsa baksidestexten och ett betyg, utan vill ha lite mer "varför".

Svar: Håller med om att det där ordet Varför är väsentligt i högsta grad. Men tyvärr tycker jag att alldeles för många recensioner lämnar mig med ett frågetecken angående just det.
Carolina Edvinsson

#3 - Monika

Jag gillar också att läsa recensioner av böcker jag själv har läst, då vågar jag i alla fall läsa den, och roligast är ju när man inte alls tycker likadant.

Svar: Ja, precis det är kan vara lite av en chansning att läsa om böcker som man inte själv har läst.
Carolina Edvinsson

#4 - Ewelina

Håller med dig! Tycker också det är kul att läsa recensioner på de böcker man själv läst :)

#5 - Lottens bokblogg

Jag läser också oftast recensioner på böcker jag läst och jämfört. Och då räcker inte betyg bara.

#6 - Lion´s Library

Ja verkligen jag försöker argumentera lite kring varför jag tycker som jag gör om en bok, den var bra/mindre bra därför att... t.ex. Ibland kanske det blir väldigt enkelt och andra gånger mer detaljerat :) Recensioner är intressanta både att skriva och läsa andras :)

Svar: Jag har svårast för att argumentera för varför jag tycker att en bok är bra, det är så svårt att peka på tycker jag :)
Carolina Edvinsson

#7 - [Anna]

Jag håller med dig! Om en bok får ett betyg vill man veta vad som gjorde det betyget, läste någon av mina första recensioner och tänkte "men varför tyckte jag det då vad var så bra/dåligt med boken", du vet spoiler fria recensioner. Så nu har jag försökte sluta brya mig och skriver istället att nu kommer jag spoila så behöver man inte läsa det... :)

Svar: Ja, man utvecklas ju så himla mycket ju fler recensioner man skriver! Skulle nog inte vilja titta på min första recension ;)
Carolina Edvinsson

#8 - anna

Jag gillar mest att läsa någon typ av listor eller recensioner. Fast allt om böcker är ju såklart roligt att läsa. Kram