Mitt hjärta går på

 
Titel: Mitt hjärta går på
Författare: Christoffer Holst
Antal sidor: 221 (Pocket)
ISBN: 97891 7629 1368
Publiceringsår: 2016 (Original: 2015)
Serie: -
Första mening: "Den stickade halsduken är virad flera varv kring min hals."
 
Handling: Chavve har flyttat till Stockholm från Gotland för att försöka göra något mer av sitt liv, väl i Stockholm är han dock väldigt ensam och han ägnar mestadels av tiden åt att baka både på jobbet och på fritiden. Pontus bor kvar i sitt pojkrum på Östermalm och han har fått ge upp sina skådespelardrömmar för panikångestattacker och hypokondri. En dejtingapp för samman de båda och de blir snabbt en del av varandras liv. Men Pontus liv kraschar och allt det som var så bra finns plötsligt inte längre. Men Chavve ger inte upp, han har en plan för att få tillbak Pontus och han hoppas att det ska bli precis som en romantisk film.
 
Omdöme: Jag som brukar ha så himla svårt för feelgood romaner får erkänna mig besegrad här för jag formligen slukade den här boken under ett par timmar. Den är varm och fluffig och visst dansar karaktärerna under en period på små rosa moln men det blir aldrig för sött eller sliskigt som jag annars tycker att många historier om kärlek tenderar att bli. Båda personerna har en del i bagaget och det håller dem även nere på jorden när förälskelsen annars hade kunnat dra iväg dem. Jag gillar både Chavve och Pontus och jag gillar framförallt att det är en kärlekshistoria mellan två män där vi slipper den vanliga problematiken med att komma ut eller att någon är rädd att erkänna för sig själv eller att det finns något annat externt hinder för en kärlekshistoria att växa fram. Den handlar helt enkelt om två människor som faller för varandra och sedan upptäcker att det inte alltid är så himla lätt att bara hänge sig, att bara kasta sig ut i något okänt. 
 
Jag gillar att den är kort och snabbläst och att dialogerna känns så väldigt trovärdiga. Jag gillar Pontus familj och relationen han har till dem och jag gillar att Chavve pysslar med bakning. Lite klyschig är den dock, det kanske hör feelgood till, i och med att de är unga och inte vet vad de vill med sina liv. De vet bara att de vill något större än vad de redan har. Och såklart tror de att svaret finns i London. Denna romantiska syn på staden London. Jag borde väl egentligen vara den sista att säga något om det, jag har själv varit en del av Londonklyschan. Men som sagt så är det en alldeles ypperligt fin och lite gullig roman, om det går att säga så utan att det låter negativt? Att något är gulligt? Den tar ingen lång tid i anspråk och rekommenderar den verkligen om man vill ha något lättsmält att värma sig med i höstrusket.
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
#1 - C.R.M.%20Nilsson

Det är verkligen varm och mysig läsning. Jag kanske borde ta och läsa om den nu i novembermörkret (är det okej att läsa en bok två gånger samma år?)

Svar: Haha, vet inte.. Är det ens okej att någonsin läsa om en bok när det finns så många andra som pockar på ens uppmärksamhet? ;)
Carolina Edvinsson

#2 - Andrea/Bibliophilia

Den här ska jag försöka komma ihåg att läsa när jag har ledigt över jul.

Svar: Låter som ett ypperligt tillfälle för boken!
Carolina Edvinsson

#3 - Monika

Nu blev jag riktigt sugen på att läsa den :)

Svar: Den går snabbt och lätt och är faktiskt mysig. Innehåller kanske lite för lite mord om man ska hitta något att påpeka ;)
Carolina Edvinsson