I det här jävla landet
 
Titel: I det här jävla landet
Författare: Kent Wisti
Antal sidor: 140 (Kartonnage)
ISBN: 97891 9826 9406
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Kent Wisti är grafiker och präst men i den här boken är han framförallt konstnär och satiriker. Den här boken är en sammanställning av ett urval av hans satirteckningar som berör bland annat feminism, politik, julen och rasism. Helt enkelt en salig blandning mellan högt och lågt.
 
 
 
 
Omdöme: Jag snubblade i princip över den här boken fem minuter innan jag skulle gå från bokmässan och jag bestämde mig på stående fot att ge den en chans och tur var väl det! Jag tror på humor som vapen och det finns en hel del som vi just nu skulle behöva bekämpa. Samtidigt som humor dels är ett vapen är det också skönt att kunna skratta åt allt elände, annars hade vi nog gått under i misär. Humor är helt enkelt superviktigt och kanske särskilt i dessa oroliga tider. Kent Wisti är supersnabb på att kommentera dagsaktuella frågor och hela boken känns väldigt angelägen. Jag gillar dessutom humor som har en stråk av svärta i sig, sådant humor där skrattet liksom fastnar lite i halsen eftersom alltihop egentligen är så väldigt tragiskt. Lite som Jan Stenmark. 
 
Det han egentligen gör är att ta en kommentar i Twitterstorlek och sätta bild till den. Jag kände inte till Kent Wisti sedan tidigare även om en del av kommentarerna i boken har förekommit på Twitter under andra namn, eftersom han har lånat/stulit (med tillåtelse såklart!) en del av materialet från andra Twitteranvändare jag följer. Det är det jag kan tycka är lite tråkigt, för även om själva kommentarerna är väldigt roliga så är det ju inte hans eget. Jag har också lite invändningar mot de upprepade bilderna, det är väldigt många som förekommer väldigt ofta och jag hade gärna sett lite större variation. Men som Kent Wistis förläggare K.J. Elton Enström skriver så gör satir ont när den är bra och bra satir i sin tur ligger nära, väldigt nära sanningen. Och det här ligger väldigt nära och är väldigt bra. 
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus