Livet efter dig
 
Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Antal sidor: 398 (Pocket)
ISBN: 97891 8734 3032
Publiceringsår: 2013 (Original: 2012)
Serie: Livet efter dig #1
Originaltitel: Me before you
Första mening: "När han kliver ut ur badrummet är hon vaken."
 
Handling: Will var en framgångsrik affärsman med toppjobb i London och en vacker flickvän som älskade att leva livet fullt ut, tills motorcykelolyckan tog ifrån honom allt. När Lou, som bor tillsammans med sina föräldrar och som inte har några ambitioner utanför den lilla stad hon bott i under hela sitt liv, tar jobbet som Wills nya assistent vet ingen av dem att det kommer att förändra dem båda för alltid. 
 
 
Omdöme: Jag var såklart medveten om hyllningskören, eller snarare hyllningshysterin som den här boken har genomgått och fortfarande präglas av, innan jag började läsa den. Det går inte en vecka utan att jag får den rekommenderad till mig och jag kände att det var på tiden att jag gjorde slag i saken och faktiskt läste den. Så att jag skulle slippa tjatet sedan. Med i beräkningen ska jag väl också ha att jag visste hur den skulle sluta, vissa personer vet inte riktigt hur man rekommenderar en bok utan att berätta exakt vad den handlar om och hur den slutar, men för det mesta gör det väl inte så mycket egentligen. Det är ju resan till slutet som räknas i en bok och inte jsälva slutet i sig. Men om jag skulle ta och börja lämna mitt omdöme om boken nu då istället för att förklara omständigheterna kring den.
 
Mitt första intryck av den var att den nästan kändes lite fransk? Jag har knappt läst något som har givits ut i Frankrike men det var ändock den omedelbara första reaktionen. Den utspelar sig på landsbygden vid ett slott, det pratas en del om kaféer och trädgårdar och mode och så är det något med humorn i boken - alltså inte särskilt brittiskt. Men det var ingen hög tröskel att komma över att den faktiskt utspelar sig i England sedan. Jag gillar språket och tonen i boken som för det mesta är väldigt gladlynt, trots det tunga ämnet, och det känns verkligen som om det är riktiga människor författaren skriver om. Jag gillar Lou och jag gillar Will och jag gillar deras dynamik.
 
Det här är en bok som ligger väldigt långt utanför min comfort zone, den innehåller alldeles för få mord och poliser för det men jag måste säga att jag uppskattar den. Den känns som feel good utan att bli det allra minsta sötsliskig för det ligger hela tiden något allvarligt bakom som gör att den aldrig faller över på fel sida. Helt enkelt en väldigt fin bok! Jag vet inte om jag kommer att läsa fortsättningen, Arvet efter dig, inte nu på ett tag i alla fall för jag tyckte ändå att jag fick ett bra avslut på hela historien. Men man ska aldrig säga aldrig.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus 
 
 
 
 
 
 
#1 - CissiG

Den här är såå bra. Har du sett filmen med?
Kram Cissi

Svar: Nej, det har jag inte gjort. Ser så ofantligt dåligt med film. Väljer alltid boken före ;) Men det kanske jag borde :)
Carolina Edvinsson