Måndagens Movie: Pitch Perfect
 
Titel: Pitch perfect
Premiär: 8 feb 2013 (Sv)
Längd: 112 min
Genre: Comedy, Music, Romance
Medverkande: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson
Betyg på Imdb: 7,2
Länk till Imdb

Handling: Beca som är nybliven student på Barden University går med i en a capella-grupp eftersom hennes pappa tror att det vore bra för henne att uppleva college på riktigt innan hon bestämmer sig för att hoppa av och satsa på att bli DJ i Los Angeles. Det visar sig snabbt att Beca inte bara kan sjunga utan att hon också är precis en sådan person som gruppen behöver för att lyfta sitt nummer och kunna vinna den stora Finalen. Alla i gruppen är dock inte helt nöjda med Becas deltagande.

Omdöme: Jag ville ha en lättsmält collegefilm och det var precis vad det här var. Det är definitivt inte en film som man kommer att minnas under lång tid framöver, som sätter några djupa spår eller som seglar upp på listan som ny favorit men det är underhållning för stunden och ibland är det bra nog. Visst blir det stundtals lite tjatigt med de stereotypa karaktärerna och det förutsägbara innehållet men man vet ju i alla fall vad man får redan från början och filmen utger sig heller aldrig för att försöka vara något annat än vad den är. Jag gillar huvudpersonen Beca och tack vare karaktären Fat Amy som motpol blir det en bra dynamik. 


#1 - Bokprinsessorna

Jag hade samma känsla när jag såg den att jag inte kommer minnas den, men minsann om inte medleyt de sjunger ligger i mina spellistor och spelas gång på gång :P