Mamma är bara lite trött

Titel: Mamma är bara lite trött
Författare: Sara Beischer
Antal sidor: 257 (Inbunden)
ISBN: 97891 7461 6149
Publiceringsår: 2016
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "I byrån ligger saker i en enda röra: kalsonger, raggsockor, underställ, gamla teckningar."

Handling: Minna vet inte riktigt vad som är fel men bara att något hela tiden ligger och gnager, som om hon aldrig riktigt räcker till hur mycket hon än försöker. Barnen ska hämtas och lämnas och på jobbet är det utvecklingssamtal och rektorsutbildning och i samma veva råkade hon tacka ja till att bli klassförälder och så är det ju vännerna som man måste bjuda över på middag och mannen som alltid tycks ge sig ut och träna så fort det rör ihop sig hemma. En dag blir allt övermäktigt och Minna sjukskrivs en längre tid för utmattningssyndrom. När Minna börjar arbetsträna träffar hon Iris, Iris som aldrig har haft en fast anställning men som ändå finner mening med livet. Till en början ser Minna på Iris med avsmak men så småningom inser hon att Iris kanske har funnit något som hon själv hela tiden har saknat.

Omdöme: Jag tyckte att den första delen av den här boken var riktigt bra, trots att det egentligen inte hände något så flöt språket och sidorna på liksom av sig själva. Jag blev trollbunden att Minnas tankar och reflektioner och val i livet och jag tror att många av oss kan känna igen oss i Minnas tankebanor och livsstil. Tyvärr, kanske man ska tillägga? Däremot är jag inte lika förtjust i den andra delen av boken som handlar om Minnas väg tillbaka till arbetslivet och när hon träffar Iris. Jag inser då att jag liksom inte gillar Minna och den där igenkänningen som jag kunde känna i första delen av boken är som bortblåst. Men fortfarande en väldigt bra bok som kändes väldigt lättsam att läsa trots det tunga ämnet. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus


 
#1 - Amanda

Haha åh vilken rolig recension! Älskar formuleringen med hur du insåg halvvägs att du inte gillade huvudpersonen! Jag känner nog också igen det där, med att igenkänningsfaktorn ibland håller ganska långt för att släta över t ex osympatiska karaktärer (men inte alltid hela vägen). Häromdagen upptäckte jag när jag skulle skriva en recension att en karaktär jag tyckt helt okej om plötsligt blivit ganska odräglig, så där efter att jag läst färdigt?

Svar: Haha, älskar också när man har en åsikt om en bok hela vägen fram till den är slut och så antingen direkt eller efter ett par dagar så har den åsikten helt vänt om.
Carolina Edvinsson

#2 - Felicia

Har varit lite nyfiken på den här boken men blev lite mindre sugen när du skrev att du inte gillar huvudpersonen hahaha:/

Svar: Äsch då, man tycker ju så olika så den är helt klart värd att testa :)
Carolina Edvinsson