Hela kakan
 
Titel: Hela Kakan
Författare: Kakan Hermansson
Antal sidor: 143 (Pocket)
ISBN: 97891 7503 6311
Publiceringsår: 2017 (Original: 2016)
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Jag har skrivit en bok till er, som jag hoppas kan bli ett ljus i det patriarkala, totala mörker vi lever i."

Handling: En textsamling med olika nedslag i Kakans liv och tankar. Det är Karin Hermansson 14 år och det är Karin Hermansson 34 år. Den handlar om uppväxten, hur det är att leva med ADHD, om sexism och feminsim och andra frågor som ligger författaren nära.

Omdöme: Min relation till Kakan sträcker sig nog främst till hennes medverkan i På Spåret även om jag har läst en del om henne i andra sammanhang också men hur eller hur så har jag sett tillräckligt mycket av henne för att veta att hon är en klok person och att jag vill veta mer. Efter att ha läst den här boken vet jag kanske lite mer om henne än vad jag gjorde innan och innehållet i boken var ungefär vad jag hade förväntat mig, delvis självbiografiskt och delvis feministiska analyser av samtiden. Jag hade kanske dock förväntat mig lite mer, av antingen det ena eller det andra. Det blev fört kort och spretigt på drygt 140 sidor och det känns som om författaren bara rafsade över varje kapitel i ett nafs för att vilja komma vidare och precis så blev även min läsning mot slutet, lite hafsartat för att få det överstökat. 

Jag gillar mest delarna som handlar om Kakans familj och deras relation, det blir så fint på riktigt utan att hamna i någon klyscha. Kakan är ju minst sagt en mångsysslare, författare måste ändå komma ganska långt ner på den listan, men jag hoppas att hon kommer att skriva mer i framtiden. Jag vill gärna se en ungdomsbok från Kakan! En ungdomsbok med feministisk vinkel och med ett lika lättillgängligt språk som i den här boken. 


Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus