Synd

Titel: Synd
Författare: Elin Lucassi
Antal sidor: 159 (Häftad)
ISBN: 97891 7515 2080
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -

Recensionsexemplar från Kartago förlag.

Handling: Elin Lucassi utgår här från de sju dödssynderna och applicerar dem på dagens samhälle utifrån ett feministiskt perspektiv. 

Omdöme: Jag läste det här albumet i ett svep och egentligen tycker jag kanske inte att det är så ett seriealbum bör läsas men av någon anledning gör jag alltid på det sättet ändå, man blir egentligen lite mätt på det efter ett antal serier. Mer rättvist är det egentligen att läsa lite i taget, men har man svårt att hålla sig som jag så får man göra det bästa av situationen ändå. Jag blev inte helt överväldigad av läsupplevelsen, den tog mig inte med storm och jag tror att det kan ha att göra med att det är svårt att inte jämföra Elin Lucassi med andra feministiska serietecknare så som Liv Strömquist som kanske har kommit att bli lite för avgudad här hemma. Och det är såklart inte rättvist för någon. Men Synd är ett väldigt bra seriealbum, det är det helt klart! 

Jag har till och med refererat till några serier en diskussion, hur gott betyg är egentligen inte det? Den har fyllt mig med fler argument för att vi är långt ifrån jämställda och att vi fortfarande behöver kämpa varje dag. Eller som Elin Lucassi uttrycker det: Vi har match varenda jävla dag! Själva kopplingen till de sju dödssynderna tycker jag var lite svag men kan förstå att man på något sätt vill skapa ett tema kring albumet. Kort och gott väldigt läsvärt men precis som när jag läste Elin Lucassis förra seriealbum så kände jag lite att jag har läst och sett precis samma sak tidigare. Men å andra sidan går det aldrig att läsa för mycket bra serier så uppmanar definitivt till läsning av denna! 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Elin Lucassi:
Jag är den som är den