Veckans topplista - Danmark

Hittills har jag försökt hitta böcker i min egen bokhylla som matchar veckans tema i topplistan men den här gången gick jag bet i och med att temat är Danmark och det enda jag kunde hitta var såklart Jussi Adler-Olsen. Men när jag har surfat runt på andra topplistor så har jag nu insett att det faktiskt finns några böcker från Danmark som jag skulle vilja läsa! Så här är ett litet ihopkok till topplista med tema Danmark:

1. Jussi Adler-Olsen
Känns given på många andras topplistor och så även på min. Fast här är det i egenskap av att jag äger några böcker och inte för att jag tycker att de är uppseendeväckande bra.

2. Ane Riel - Kåda
Efter att ha sett den här boken på minst två topplistor så reserverade jag den på biblioteket direkt. Utnämnd till årets bästa översatta deckare 2017? Och har helt gått mig förbi. Blir det ändring på nu.

3. Sara Blaedel
Jag har inte läst något av henne men det känns som om hon skulle kunna vara min typ av författare? Eller?

4. Josefine Klougart - En av oss sover
Den här var jag väldigt nyfiken på när den kom ut men sedan liksom föll den i glömska. Det blir ju tyvärr så med många böcker, skulle ju inte gå att hinna läsa alla som man blir nyfiken på.

5. Peter Høeg - Fröken Smillas känsla för snö
Den här såg jag också var frekvent återkommande hos andra bokbloggar och det verkar vara en bok som man borde ha läst? 
#1 - Monika

Kåda är väldigt bra, men jag tycker inte att du ska förvänta dig en deckare. Jag skulle aldrig ha kallat den för det. Bra är den i alla fall :)

Svar: Okej, ja att den är bra är ju huvudsaken!
Carolina Edvinsson

#2 - Evelina

Har bara läst en bok av Adler-Olsen, den gav mersmak men jag har ännu inte kommit mig för att fortsätta serien.

Svar: Jag är ännu inte helt övertygad av Avdelning Q men kommer säkert att läsa någon mer framöver :)
Carolina Edvinsson