Skogshuggarens skägg
 
Titel: Skogshuggarens skägg
Författare: Duncan Beedie
Antal sidor: 32
ISBN: 97891 7779 0891
Publiceringsår: 2018 (Original: 2017)
Serie: -
Originaltitel: The lumberjack´s beard
Rekommenderad läsålder: 3-6 år
Första mening: "Stor-Jimmy Granlund var skogshuggare."

Recensionsexemplar från Lind & Co.

Handling: Stor-Jimmy Granlund är skogshuggare men när han gör det han gör bäst, hugger ner träd, är det flera djur som blir av med sina hem. Stor-Jimmy måste lösa det här på något sätt men att låta djuren flytta in i hans stora skägg visar sig inte vara den bästa idén. Hur ska Stor-Jimmy och djuren kunna komma överens och leva i skogen sida vid sida?

Omdöme: Den här boken kom som en överraskning i brevlådan och det visade sig vara en väldigt lyckosam sådan! Jag hade nog inte själv plockat upp den här boken, mycket på grund av att författaren är okänd för mig, men den var riktigt bra! Jag gillade verkligen illustrationerna även om de inte är unika på något sätt, de känns klassiska och moderna på samma gång och jag tror att de kan tilltala de allra flesta. Jag tycker också att översättaren har gjort ett fint jobb med texten för den flyter bra och känns rolig att högläsa. Sådant är faktiskt väldigt viktigt när det kommer till bilderböcker. När man ska högläsa något sätter det ett annat krav på att texten verkligen känns rätt och att ordföljden är naturlig. 

Att boken inbjuder till samtal om naturen och miljön och hur viktigt det är att ta hand om vår planet är ju också ett plus. Det är liksom inte bara underhållning utan det finns en liten baktanke också. Det är ju inte helt ovanligt i böcker för barn men jag gillar när det vävs in på det här sättet och inte blir övertydligt, inga pekpinnar utan vill man plocka upp den tråden så går det jättebra men vill man låta läsglädjen vara i centrum så går det också jättebra. Rekommenderar verkligen den här boken för bilderboksläsaren!


Betyg: 4/5

Köp den här: Adlibris & Bokus