Lycka är för losers
Titel: Lycka är för losers
Författare: Wibke Brueggemann
Antal sidor: 535 (Inbunden) 
ISBN: 97891 2716 8008
Publiceringsår: 2020
Serie: -
Originaltitel: Love is for losers
Första mening: "VIsste ni att man kan gifta sig med sig själv?"

Recensionsexemplar från Natur & Kultur.

Handling: Phoebe Davies är övertygad om att kärlek är något som bör undvikas till vilket pris som helst. Varför skulle man gå omkring och oroa sig för något som ändå bara gör att man blir en total idiot? Sedan Phoebes bästis Polly blev förälskad i Tristan  han som inte ens kan cykla  har hon helt glömt Phoebe och verkar bara bry sig om att hångla. Phoebe tänker absolut inte bli kär. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Omdöme: Äntligen har jag kommit igenom den här boken, det tog verkligen sin lilla tid! Den är egentligen väldigt lättläst men det var något med själva storyn som inte fångade mig. Den är skriven som en slags dagbok och det gör att det liksom inte finns någon handling, någon början, mitt och slut utan allt är bara en enda lång serie av betydelsefulla och icke betydelsefulla skeenden i huvudpersonens liv. För min del tycker jag kanske att lite väl mycket känns ointressant och irrelevant. Och för att vara en "dagboksbok" så tycker jag ändå inte att man kommer huvudpersonen särskilt nära. Jag tänker att jag bara skriver lite kort om den här boken, för det var nog bara inte min genre. Jag tycker kanske också att man kan sänka målgruppen på den här boken till i alla fall 12-15 år. Både med tanke på att huvudpersonen är just femton år, på väg att fylla 16, men också för att innehållet känns lite så banalt(?) i brist på bättre ordval. Lite jobbig att läsa blev den också för att den stundtals kändes som ett manus, framförallt i dialogerna, där minspel och omgivning och reaktioner beskrevs.

Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible


#1 - Heidi

Detta låter som den form av böcker jag läste när jag gick i mellanstadiet, tack så mycket för en bra recension! Ska nog klicka hem mig boken och se om det fortfarande är en form av läsning jag uppskattar. Om inte annat får boken åtminstone pluspoäng för ett himla fint omslag från mitt håll.