Fredagsfrågan, nyheter!
 
 
Veckans fredagsfråga lyder: Vilken bok är du mest nyfiken på som kommer att komma ut under första halvan av det här året?
 
Jag är så oerhört dåligt insatt i vilka böcker som kommer att ges ut, det borde finnas en samlad sida man kan se det och slippa gå in på varenda bokförlag. Men nog om det. Jonas Gardells andra del i serien Torka aldrig tårar utan hanskar har jag sett fram emot sedan jag läste den första, så den kollade jag upp utgivningsdatumet på direkt. Det ligger nu hemma och väntar, vill plocka upp den när jag vet att jag har gott om tid för sträckläsning. Den andra boken som jag har snappat upp ska komma är Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Jag är inget superfan av henne men eftersom jag läst de tidigare delarna så kommer jag förmodligen att fortsätta.
 
Jag hoppas kunna snoka reda på fler nyheter när jag kollar igenom era inlägg!
 
(Jag har även luskat ut att Backman kommer ut med en ny bok, eventuellt i september!)
 
#1 - Lena

Dessa böcker av Gardell kommer jag absolut att läsa någon gång framöver. Kristina Ohlsson finns med på min Boktolva. Hoppas hinna läsa något av henne i år!

Svar: Ja, Gardell tycker jag verkligen att du ska ta dig tid till! :)
Carolina Edvinsson

#2 - Monika

Davidsstjärnor vill jag också läsa, men än så länge har jag bara läst de två första så det dröjer nog innan jag kommer till denna :)

#3 - Underbara Böcker

Jonas Gardells böcker är ju väldigt populära nu. Jag har själv inte hunnit läsa dem men det kanske blir så småningom. =)

Svar: Ja det tycker jag verkligen att du ska ta dig tid med! :)
Carolina Edvinsson

#4 - Läsresan

Det är en jättebra idé med en samlad plats för alla förlagen! Det finns en sådan sida för bokhandeln som heter www.bokrondellen.se, som jag fick möjlighet att jobba med på ett tidigare jobb. De samlar alla svenska förlags utgivning, men är alltså en inköpskanal för bokhandeln. Kanske kan man även signa upp som privatperson? Har en bekant som jobbar där så jag ska fråga :)

Svar: Gör gärna det! :) Men låter lite för bra för att vara sant i så fall, i och med att de hanterar vilka böcker som ska komma ut på Rea, priser och så vidare ;)
Carolina Edvinsson

#5 - Vargnatts bokhylla

Jag hade också velat se en sån samlad sida! Jag kollar aldrig runt på förlagens hemsidor, men hade det funnits en samlad hade jag kollat där :)

Svar: Samma här! Finns väl den där katalogen som kommer ut ett par gånger varje år från Svensk bokhandel men inte så roligt att lägga pengarna på..
Carolina Edvinsson

#6 - Susanne

Åh, Davidsstjärnor vill jag också läsa!!

#7 - C.R.M. Nilsson

Jag är också för en samlad sida över vilka böcker som kommer att ges ut under året!

Sjukdomen är en bok jag också ser fram emot att få läsa =)

#8 - Läsresan

Det jag undrar över är att Bokrondellen skriver att de är till även för "andra som behöver uppdaterad info om svensk utgivning". Svensk Bokhandels kataloger finns ju annars och jag undrar om dessa även finns som en databas online om man är medlem där?

Svar: Hmm Svensk bokhandel tror jag att du kan få tillgång till på pdf filer, men då behöver du som sagt vara medlem och det är ju inte gratis..
Carolina Edvinsson

#9 - Elisabeth

Sjukdomen har jag också på min lista :) Har olästa böcker av Kristina Ohlsson hemma så ser framemot att läsa något av henne så småningom. Roligt om Backman kommer ut med en ny bok!

Svar: Ja, Backman är för himla bra! Ingen aning om vad boken ska handla om dock, men det blir säkert bra vad det än är! ;)
Carolina Edvinsson

#10 - Bokdivisionen

Ja, det är synd att det är så tidskrävande att snoka runt bland kommande utgivningar hos förlag. Just i år har jag faktiskt gjort det litegrann men annars förlitar jag mig på att andra mer insatta bloggare ska uppdatera mig!

#11 - Bokmoster

Davidsstjärnor står på min lista också. Har gillat de första böckerna jag läst i serien.

#12 - Zelly

Åh jag måste verkligen skaffa båda Jonas Gardell i Torka aldrig tårar serien. Har fortfarande inte läst den först, har hört sååå mycket bra om dem :)

Svar: Ja, det tycker jag verkligen att du måste göra! ;)
Carolina Edvinsson

#13 - Stockholmsflickan

Jag svarade också Sjukdomen. Den är på väg hem till mig nu, längtar efter att få sätta igång med läsningen!

Svar: Den var minst lika bra som Kärleken! :)
Carolina Edvinsson