Morantologi
 
Titel: Morantologi
Författare: Caitlin Moran
ISBN: 97891 0013 5201
Antal sidor: 292 (inbunden)
Första mening: "När jag blev journalist som femtonåring var det av rent pragmatiska skäl."
 
Handling: En samling krönikor som tidigare har publicerats i ett annat forum, här med inslag av uppdaterade kommentarer till texterna. Ämnena sträcker sig mellan himmel och jord, kaffe och kungliga bröllop, burka och Ghostbusters, droger och Lady Gaga men inte nödvändigtvis i den ordningen.
 
 
Omdöme: För det första är det här inte en bok som man sträckläser eftersom det är en samling krönikor och därför kan man lätt bli lite mätt efter ett par stycken. Ämnena är dock så åtskiljda att det aldrig känns tjatigt. Med det sagt och en erkännelse om att det var ungefär precis så jag läste den här boken så måste jag ställa mig själv frågan: Vad är det för fel på mig?
 
Varför kan inte jag se Caitlin Moran som den storhet som hon verkar vara för så många andra? Varför kan inte jag känna igen mig i knappt ett enda ord? Varför tycker jag inte att det hon skriver är roligt? Varför berör det mig inte? Är jag blind på något sätt? Kanske beror det på att jag tillhör fel generation, kanske beror det på att jag knappt ser på tv alls (Nej varken Ghostbusters, Downtown Abby, kungliga bröllop eller Sherlock Holmes), kanske beror det på att jag inte blir imponerad av kändisar, kanske beror det på att texterna är på svenska, kanske beror det på att jag inte har fött barn eller  också beror det helt enkelt på att vi är så olika som människor Caitlin Moran och jag att jag inte kan se världen så som hon ser den. Hennes språk tjatat hål i huvudet på mig.
 
Boken i sig känns dessutom snabbt ihopplockad för att kunna rida på den framgångsvåg som hennes förra bok Konsten att vara kvinna kunde åtnjuta.
 
 
Betyg: 1/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Caitlin Moran:
 
 
 
#1 - Linda

Jag har Konsten att vara kvinna oläst hemma och är tveksamt om jag kommer att tycka om den men måste se vad alla andra har pratat om:).

Svar: Jag hoppas såklart att du tycker bättre om den än vad jag gjorde, nu har du ju dessutom väldigt låga förväntningar vilket är bra! :)
Carolina Edvinsson