Bröllopsnatten
 
 
Titel: Bröllopsnatten
Författare: Sophie Kinsella
Antal sidor: 463 (Inbunden) 
ISBN: 97891 7537 0958
Serie: -
Publiceringsår: 2014 (Original: 2013)
Första mening: "Dessa unga människor!"
 
Handling: Lotties stora dröm är att gifta sig och bilda familj och när det visar sig att hennes nuvarande pojkvän Richard inte är redo för det livet gör hon slut. Som av en händelse dyker hennes första förälskelse upp och hon kastar sig hejdlöst in i ett nytt förhållande, ett som bara efter några dagar leder till giftermål. Lotties syster, som är mitt uppe i en skilsmässa, tror inte sina öron och bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att få deras giftermål annullerat. 
 

Omdöme: Min reaktion efter att ha läst den här boken är att det känns som ett manus för Vallarnas Friluftsteater. Ni vet en sådan klassisk där det springs genom dörrar, uppstår missförstånd och där någon part ljuger för den andra parten för att undanhålla något som sedan kommer fram i slutändan. I den här boken är det Lotties syster Fliss som ljuger och försöker sabotera samtidigt som hon inte vill att Lottie ska få reda på att detta sker. Det är pinsamt. Vad som är ännu mer pinsamt är Lottie själv som inte verkar kunna känna sig som en hel individ utan en man vid sin sida, pojkvännerna har avlöst varandra men så fort det har blivit tal om giftermål så fegar de ur och då gör antingen Lottie eller pojkvännen slut. För ett giftermål är ju hela poängen med att vara tillsammans, eller? Det är ju meningen med livet.. 
 
Lottie och hennes nya man Ben åker till Ikonos på bröllopsresa och det är även där de planerar att fullborda sitt äktenskap, alltså att ha sex med varandra. Detta vill Fliss till varje pris förhindra så att deras äktenskap blott kan annulleras utan några krångliga skilsmässopapper, hon tar alltså för givet att hon vet bättre än sin syster angående systerns kärleksliv. Vi vet ju alla vad det här innebär för historien. De kommer att hela tiden nästan ha sex. Jag hoppas inte att jag avslöjade för mycket men det framgår nästan av baksidestexten, om inte annat så kan man räkna ut det relativt enkelt. 
 
Om jag ska säga något positivt om boken så är den väldigt lättläst och det går att hålla ett högt tempo. Den är faktiskt även stundtals lite rolig, precis som en teater på Vallarnas Friluftsteater kan vara, men det är ändå humor som jag skäms lite för. Den är så enkel att den till sist blir fånig. Om man ska se boken utifrån sin genre så tycker jag även att den i det sammanhanget är svag, det måste finnas chic lit där ute som inte har en kvinna i huvudrollen som väntar på att Mr Right ska dyka upp och som inte innehåller så sterotypiska karaktärer?
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Sophie Kinsella:
 
 
#1 - Mia Eggimann

Hej! Du har fått en liten utmaning på min blogg, hoppas du antar den.
Ha det bra.
Mia

Svar: Vad kul! Ska genast kolla in :)
Carolina Edvinsson

#2 - Zelly

Kinsella är ju min favorit när det kommer till chick lit, ser fram emot att läsa denna. Men det verkar inte riktigt som hennes bästa om man säger.

Svar: Nae, mycket beror ju på att jag inte gillar chic lit något vidare men den verkar inte ha fått så värst bra omdömen på Goodreads heller. Tyvärr. Får hoppas att den faller dig i smaken bättre :)
Carolina Edvinsson